De P790 Black ijzers van TaylorMade, black is back!

TaylorMade is toegetreden tot een select aantal premium merken die de donkere kant opgaan, na de lancering van de nieuwe ijzers P790 Black.

Callaway biedt momenteel haar Rogue Pro ijzers in het zwart; PXG begon in 2016 met het aanbieden van zijn 0311 ijzers in een Xtreme Dark-afwerking, terwijl Cobra rechtstreeks naar het zwart ging met zijn King Forged Tec en King Pro ijzers, die eerder dit jaar werden gelanceerd. Veilig om te zeggen, zwart is terug.

De zwarte coating op de P790 ijzers is een hoogglanzende PVD-afwerking – net als de Rogue Pro ijzers – een dunne oppervlaktecoating die in de loop van de tijd minder zwart wordt, vooral rond de sweetspot. Het zwarte thema loopt ook door naar een nieuwe volledig zwarte True Temper Dynamic Gold 105 shaft en zwart / oranje Golf Pride Tour Velvet 360-grepen.

De P790 Black is een exacte replica van de originele, in chroom afgewerkte P790, een gesmeed op afstand georiënteerd ijzer dat een holle bodyconstructie combineert met een dun blad en een nieuwe geluidsdempende polyurethaanvulling genaamd SpeedFoam.

De 3-7 ijzers hebben een snelheidsgleuf om de balsnelheid te verhogen bij schoten die laag in het blad vallen, terwijl de korte ijzers de snelheidsgleuf afstaan, maar voorzien zijn van iets dikkere blad en een langere hosel om het zwaartepunt te verhogen en meer te bieden en controle te krijgen.

De TaylorMade P790 Black is met beperkte oplage verkrijgbaar voor 3-PW en gaat in de verkoop op 3 augustus. De prijs zal niet laag zijn en de verwachting is dat deze rond de 1400 euro gaan kosten.