Het eerste golfnieuws

Singapore Masters: Zhang wint en is eerste Chinese winnaar op Europese Tour

ImageMet 70, 72, 69 en 72 slagen is Maarten Lafeber als gedeeld 4e ge?indigd in het Singapore Masters. Opnieuw een top 10 finish voor Lafeber dus! Hij verdiende ruim 39.000 euro en daarmee steeg hij op de European Order of Merit naar de derde plaats!

De Chinese Lian-Wei Zhang (foto) kon zijn tranen niet bedwingen toen hij als winnaar in het toernooi eindigde. Hij werd de eerste Chinees die een wedstrijd wist te winnen op de Europese Tour en die eer kan hem nooit meer afgenomen worden.

Met een birdie op de laatste hole pakte Zhang de overwinning. Ernie Els, die al die tijd met hem de leiding deelde, eindigde met een bogey op de 18e terwijl een par voldoende was geweest voor een play-off. Els maakte een vermoeide indruk. De normaal rustige Zuid-Afrikaan raakte nu in zijn spel regelmatig ge?rriteerd. Hij gooide met zijn putter richting zijn tas en liet zijn hoofd regelmatig zakken. Hij zat duidelijk niet lekker in zijn vel. Misschien is het zware schema van de afgelopen tijd en de jetlag die hij opliep om van het ene continent naar het andere te vliegen teveel voor hem geweest.

De Thai Prayad Marksaeng eindigde alleen op de derde plaats.