Het eerste golfnieuws

Seve Trophy 2002 op BBC

ImageBBC Sport heeft de televisierechten verworven voor de Seve Trophy 2002 matchplay wedstrijd tussen continentaal Europa en Groot Bretagne en Ierland.

Het toernooi wordt gespeeld van 19-21 april op de Druids Glen in County Wicklow in Ierland. Golflegende Seve Ballesteros, wiens naam het toernooi draagt, is blij dat de BBC het evenement gaat verslaan.

“De BBC heeft zoveel ervaring met het verzorgen van grote golf evenementen. Het is geweldig dat zij het toernooi uitzenden voor miljoenen golf fans”, aldus Ballesteros.

Ook Barbara Slater, Hoofd van de afdeling General Sports bij BBC is blij met de verworven rechten. “Met deze nieuwe rechten kunnen we nog meer mooie toernooien verzorgen voor de golfliefhebbers. We dekken inmiddels veel van de beste golfevenementen in de wereld.” Dit jaar zal Seve voor de tweede keer het Europese team, bestaande uit 20 spelers, aanvoeren en Colin Montgomerie is aanvoerder van het andere team.

Vorig jaar won het Europese team met een punt verschil.

——————————————————————————–De live uitzendingen zijn:BBC 1 19 April 13.10 – 17.15BBC 1 20 april tussen door in programma Grandstand BBC 2 21 april tussen door in programma Grandstand