Sentry Tournament of Champions: Harris English en Ryan Palmer leiden na 54 holes

Harris English en Ryan Palmer zijn met 21-onder de leiders na 54 holes in het Sentry Tournament. English wist met een putt voor par op de 18e green een ​​deel van de leiding te behouden en om zijn eerste bogey van de dag zo te vermijden. Met 66 slagen eindigde hij zijn ronde. Ryan Palmer kwam naast English op het scorebord na een ronde van 64 slagen.

Palmer had eerder de laatste zeven holes een zes keer een birdie gemaakt om de beste score van de week te evenaren, een negen-onder-64. Op de 9e was er nog een discussie of Palmer een strafslag verdiende. Na een slecht geraakte pitch, de de green niet raakte en naar beneden rolde, schopte hij uit frustratie een divot weg op de fairway voordat zijn bal tot stilstand was gekomen. Gelukkig kwam zijn bal net niet in de buurt ervan en werd besloten dat het geen strafslag opleverde.

Met 3 birdies in zijn eerste 9 holes en 5 in zijn tweede 9 wist Collin Morikawa (foto) op één slag van het duo te komen. Met de minder harde wind over de golfbaan dan normaal was Morikawa een van de velen die profiteerde van de vriendschappelijke omstandigheden.

Daniel Berger staat op twee slagen achter English en Palmer na een derde ronde van 67 slagen.

Justin Thomas worstelde opnieuw met zijn driver van de afslag. Hij wist nog wel een eagle te maken op de 5e hole maar nam na opnieuw een slechte afslag een onspeelbare ligging op de 6e waar hij terug naar de afslag ging en dat hem een dubbel bogey opleverde. De titelverdediger wist met birdies op acht en negen en nog drie op zijn laatste 9 holes zijn score op 17-onder te krijgen en daarmee staat hij op vier slagen afstand van de leiders.