DP World Tour

Scottish Open: Xander Schauffele pakt de leiding Rafa Cabrera Bello tweede! 

Created with GIMP

Xander Schauffele is de nieuwe leider in het Schots Open. De Amerikaan heeft een voorsprong van twee slagen op de Spanjaard Rafa Cabrera Bello.

Schauffele mixte zes birdies met twee bogeys en eindigde zijn ronde met een vier-onder 66 op de Renaissance Club in North Berwick, waarmee de Olympische gouden medaillewinnaar met zeven onder op de eerste plaats kwam en in een uitstekende positie om back-to-back PGA Tour titels te claimen.

Een bogey-bogey finish van de nummer 11 van de wereld halveerde zijn voorsprong op zijn naaste uitdager Rafa Cabrera Bello, terwijl Spieth’s derde ronde van 66 slagen hem naar de gedeelde derde plaats bracht naast landgenoot Ryan Palmer en de Engelsman Jordan Smith. Cabrera Bello won in Schotland in 2017

Met een ronde van vier-over, 74 slagen, zag Cameron Tringale zich terugvallen in het klassement en deelt nu met die onder de zesde plaats samen met Matt Fitzpatrick en Alex Smalley. Voormalig US Open-kampioen Gary Woodland zit in een groep op 2-onder. Tringale is nog steeds op zoek naar zijn eerste PGA Tour titel

Het toernooi biedt drie startplaatsen voor de 150e Open via de Open Qualifying Series, die worden gegeven aan de drie leidende spelers in de top 10 die nog niet zijn vrijgesteld. Cabrera Bello, Ryan Palmer en  Alex Smalley maken nu de meeste kans op een startbewijs omdat de andere spelers in de top van het klassement al toegang hebben tot het Open.

Wil Besseling heeft moeite met de golfbaan Renaissance Club in Schotland