PGA Tour

Scheffler pakt zijn zesde overwinning van dit jaar

Scottie Scheffler

De wereldnummer één Scottie Scheffler zegevierde in een play-off in het Travelers Championship om zijn zesde PGA Tour-overwinning van het seizoen te behalen.

Ook deze slotronde, net als in het KLM Open, werd onderbroken toen een groep demonstranten de 18e green betrad terwijl de laatste groep hun putts nog aan het lezen waren.

Toen het spel hervat werd, miste Scheffler nipt een birdie putt die de overwinning zou hebben bezegeld, voordat de Zuid-Koreaan Tom Kim zijn birdie poging omzette om een play-off tussen twee mannen af te dwingen.

Scheffler won op de eerste extra hole op de TPC River Highlands in Cromwell, Connecticut, en werd de eerste speler sinds Arnold Palmer in 1962 die zes keer vóór juli won.

“Het is behoorlijk speciaal,” zei Scheffler. “Het is een geweldig seizoen geweest, ik heb het geluk gehad om enkele overwinningen te behalen en het was erg leuk.”

“Tom speelde vandaag fantastisch. Hij is een geweldige speler, een geweldige kampioen en het was leuk om vandaag met hem te strijden.”

Scheffler en Kim eindigden gelijk op 22-onder par na slotronden van respectievelijk 65 en 66 slagen.

Het duo keerde terug naar de 18e hole voor de eerste extra hole, en Scheffler noteerde een par terwijl Kim niet uit een ingeplugde ligging in een greenside bunker kon komen.