Het eerste golfnieuws

Tyrrell Hatton wint zijn allereerste LIV Golf-titel

Captain Jon Rahm of Legion XIII celebrates with Tyrrell Hatton of Legion XIII on the 18th green after Hatton won first place individual champion and Legion XIII won the team event during the final round of LIV Golf Nashville at The Grove on Sunday, June 23, 2024 in College Grove, Tennessee. (Photo by Charles Laberge/LIV Golf)

Na 3,5 jaar zonder individuele overwinning bewees Tyrrell Hatton deze week dat hij niet alleen weer kan winnen, maar ook kan domineren.

Hatton stormde zondag naar de overwinning bij LIV Golf Nashville, met een laatste ronde van 65 voor een zes slagen voorsprong op Sam Horsfield van Majesticks GC. Dit evenaart de op een na grootste winst margin in de geschiedenis van LIV Golf en zijn 19-onder totaal evenaart de op een na laagste score.

Het is ook de grootste winstmarge van de 11 overwinningen in Hatton’s carrière. Belangrijker nog, het beëindigt een droogte die de 32-jarige Engelsman deed afvragen of hij ooit weer in de winnaarscirkel zou terugkeren.

“Als je 3,5 jaar niet hebt gewonnen, vraag je je af of je het op de een of andere manier weer zou kunnen doen,” zei Hatton, die in de laatste ronde nooit serieus werd bedreigd. “Het is een behoorlijk speciaal gevoel om weer te winnen.”

Zijn Legion XIII-kapitein, Jon Rahm, had geen twijfel over Hatton’s kunnen toen hij hem naar LIV Golf bracht als zijn beste teamgenoot in zijn nieuwe uitbreidingsteam. Uiteindelijk versloeg Hatton Rahm om de eerste individuele titel van het team te behalen.

“Voor iedereen die niet weet hoe goed Tyrrell Hatton is, dit is het bewijs,” zei Rahm, die eindigde in een vier-weg tie voor de derde plaats. “Ik denk dat vandaag laat zien hoe goed hij kan zijn. Het is natuurlijk nooit gemakkelijk om te winnen, en winnen met zes slagen in drie ronden is behoorlijk indrukwekkend.”

Hatton ging de laatste ronde in met een voorsprong van drie slagen, en maakte toen birdies op de derde en vierde holes. Rahm maakte een vroege zet en op een gegeven moment verkleinde hij de kloof tot twee slagen voordat hij een dubbele bogey maakte op de par-4 zesde hole toen hij het water raakte met twee verschillende slagen.

De Torque GC-kapitein Joaquin Niemann, maakte een 9-onder 62 maar stond te ver achter om nog te winnen, hij eindigde uiteindelijk in een tie voor de derde plaats.

“Een voorsprong van drie slagen is niet het gemakkelijkste om mee te spelen omdat je weet dat jongens je gaan proberen te achtervolgen,” zei Hatton, wiens par save op de 13e hole het laatste sleutelmoment was. “Ik had een goede start en dat stelde me gerust.”

De teambattle was iets competitiever, ook al nam Legion XIII al vroeg een voorsprong van 10 slagen. Op een gegeven moment werd hun voorsprong teruggebracht tot binnen vier slagen.

Maar met alle vier de Legion-spelers onder par, openden ze nooit echt de deur voor achtervolgers. De dichtste concurrentie was voor de andere twee podiumplaatsen, waarbij Bryson DeChambeau’s Crushers GC de tweede plaats innam terwijl Torque Majesticks GC nipt versloeg voor de derde plaats.

De vorige twee overwinningen van Legion waren in Mayakoba (met 24 onder) en Miami (22 onder) op twee uitdagende banen die geen eindeloze scoringskansen boden. De Grove-baan, met zijn brede fairways, was deze week haalbaar, waardoor Rahm zich afvroeg of zijn club zo’n race kon winnen. Ze deden het met een totaal van 40 onder, de op een na laagste winnende score van het seizoen. Het is de derde overwinning van Legion XIII dit seizoen en het brengt hen binnen negen punten van de league-leidende Crushers in het seizoensklassement.

Hatton leidt met 3 slagen; DeChambeau in achtervolging; Rahm’s Legion XIII leidt teamcompetitie