Het eerste golfnieuws

Ryder Cup zonder Montgomerie?

ImageVolgens zijn woordvoerder Guy Kinnings zal Colin Montgomerie (foto) eind deze week een beslissing nemen omtrent zijn deelname aan de Ryder Cup.

Montgomerie stelt de beslissing voor deelname aan de German Masters (volgende week), het Amex Championship in Ierland en de Ryder Cup zo lang mogelijk uit.

Hij wil erg graag starten in de drie genoemde evenementen maar wil zorgvuldig afwegen of het gelet op zijn vrij ernstige rugblessure wel verstandig is.

Vorige maand trok hij zich terug tijdens de tweede ronde van het NEC Invitational in Seattle en vorige week nog moest hij het BMW International Open in Munchen opgeven vanwege een blessure waar hij al het hele jaar last van heeft.

Zijn coach Denis Pugh schat de kans op deelname aan de Ryder Cup niet hoger in dan 50%. Kinnings is optimistischer en verwacht dat Montgomerie op 27-29 september wel degelijk aanwezig zal zijn op de Belfry. “Ik weet hoeveel de Ryder Cup voor hem betekent, dus het zal moeilijk zijn hem ervan te weerhouden.” Als Montgomerie niet zou kunnen spelen zou dat een groot verlies zijn voor het Europese team. Hij heeft van de 5 keer dat hij meespeelde met 3 overwinningen en tweemaal gelijk spel, niet een wedstrijd verloren. De aanvoerder van het Europese team Sam Torrance zou dagelijks telefoneren met Montgomerie over zijn vorderingen.

De verwachting is dat ook de Ier Padraig Harrington op tijd hersteld zal zijn van zijn nek- en enkelblessures.

Als vervanger is Ian Poulter aangewezen, mocht Montgomerie of Harrington toch niet kunnen aantreden.