Het eerste golfnieuws

Goede start Derksen in Zwitserland

ImageRobert-Jan Derksen is in het Zwitserse Crans-sur-Sierre zeer goed van start gegaan in het Omega European Masters, een toernooi op de European Tour. Met een ronde van -1 (70 slagen) deelt hij de 28e plaats. Derksen begon zijn ronde vanaf hole 10 en na 9 holes stond hij zelfs even gedeeld tweede met -3. Birdies op de holes 13, 14 15 en 17 en een bogey op 16 brachten hem op deze score. Derksen speelde zijn tweede negen holes, hole 1 tot en met 9 iets minder sterk. Op deze holes moest hij tot twee keer toe een bogey noteren en zo werd zijn score 70 slagen. Maar mede door de kwaliteit van de greens op de tweede negen is het daar moeilijk scoren.

Voor Derksen is het belangrijk om deze week goed te spelen omdat een top-10 finish voor hem erg welkom is. Volgende week is er namelijk een belangrijk toernooi met een gelimiteerd spelersveld (132) en daaraan mag hij meedoen mits hij deze week in de top 10 eindigt.

Maarten Lafeber ging rond in 76 slagen (+5) en staat daarmee flink onderaan het klassement. Opvallend in de score van Lafeber waren de bogies op 13, 14 en 17, en daar maakte Derksen nou juist de birdies. Lafeber maakte over zijn ronde in totaal 6 bogies en 1 birdie. Hij zal op de tweede dag zeker een ronde onder par moeten spelen om er bij de laatste twee dagen bij te mogen zijn.

Het weer was uitstekend met een strakblauwe lucht en weinig wind. Op hole 7, een par 4 van 303 meter, was het meeste publiek te vinden. Met wind mee probeerden de spelers op deze hole bijna allemaal de green in ??n keer te halen, de meesten gebruikten hun driver. Slechts een enkeling had aan een metal wood 3 genoeg, zoals Eduardo Romero.

Het zal ook niet verbazen dat het juist deze hole is waar de scores zo verschilden. Het gebeurde nog al eens dat een bal rechts out-of-bounds raakte met als gevolg dat de bal opnieuw moest worden opgeteed.

Nick Faldo en Paul Lawrie waren de eersten die op de nummer ??n positie kwamen te staan. Dit duurde vrij lang totdat de Zweed Robert Karlson hun passeerde en alleen als leider de tweede dag ingaat. Met een ronde van 65 slagen (-6) heeft hij 1 slag voorsprong op de nummers twee Faldo en Lawrie en een andere Zweed Mathias Gr?nberg.