DP World TourHet eerste golfnieuws

Ryder Cup: Jon Rahm leidt Team Europa in de zondagse singles tegen Scottie Scheffler

Masters-kampioen Jon Rahm zal Team Europa leiden in de zondagse singles terwijl hij de wereldranglijst nummer 1, Scottie Scheffler, ontmoet in de openingswedstrijd, terwijl Rory McIlroy het tegen Sam Burns opneemt op de laatste dag in Rome.

Justin Rose neemt het op tegen Patrick Cantlay, wiens dramatische overwinning in de fourballs voor verhitte discussies zorgde op dag twee.

Rahm is ongeslagen in zijn drie wedstrijden tot nu toe, waarbij hij er twee heeft gewonnen en in de andere gelijk heeft gespeeld, terwijl Scheffler hoopt terug te stuiteren na een verlies van 9&7, de grootste in de Ryder Cup geschiedenis, tijdens de vrijdag foursomes.

Het is voor het eerst sinds 2014 dat McIlroy niet in de openingswedstrijd zal spelen, met de vier keer majorwinnaar die in plaats daarvan Burns ontmoet in de vierde wedstrijd om 11.11 uur BST, terwijl Viktor Hovland, die Scheffler’s vernederende nederlaag op vrijdagochtend veroorzaakte, het opneemt tegen tweevoudig majorwinnaar Collin Morikawa.

Europa gaat met een 10.5-5.5 voorsprong de singles in op Marco Simone GC en heeft nog vier punten nodig om de trofee terug te winnen, terwijl Team USA de grootste comeback op de laatste dag in de Ryder Cup-geschiedenis moet bewerkstelligen om hun 30-jarige verlies op buitenlands grondgebied te beëindigen.

Patrick Cantlay, wiens caddie verwikkeld was in een verhitte ruzie met McIlroy op de 18e green en op de parkeerplaats na hun dramatische overwinning op de laatste hole in de fourballs, speelt tegen Justin Rose in de derde wedstrijd van de dag.

Matt Fitzpatrick staat tegenover Max Homa en Tyrrell Hatton neemt het op tegen Brian Harman, terwijl debutant Ludvig Åberg het opneemt tegen Brooks Koepka en Sepp Straka het opneemt tegen Justin Thomas.

Nicolai Hojgaard staat tegenover Xander Schauffele, die voor de VS begon op de laatste dag van hun recordbrekende overwinning op Whistling Straits in 2021 zorgde, terwijl Shane Lowry het opneemt tegen Jordan Spieth en Tommy Fleetwood is gekoppeld aan Rickie Fowler.

De laatste wedstrijd van de dag zal de Schot Robert MacIntyre het opnemen tegen de US Open-kampioen Wyndham Clark, met Europa die in poleposition blijft om een zevende opeenvolgende thuisoverwinning in de tweejaarlijkse wedstrijd te claimen.

Zondagse singles

11:35 Jon Rahm (Spanje) vs. Scottie Scheffler

11:47 Viktor Hovland (Noorwegen) vs. Collin Morikawa

11:59 Justin Rose (Engeland) vs. Patrick Cantlay

12:11 Rory McIlroy (Noord-Ierland) vs. Sam Burns

12:23 Matt Fitzpatrick (Engeland) vs. Max Homa

12:35 Tyrrell Hatton (Engeland) vs. Brian Harman

12:47 Ludvig Åberg (Zweden) vs. Brooks Koepka

12:59 Sepp Straka (Oostenrijk) vs. Justin Thomas

13:11 Nicolai Hojgaard (Denemarken) vs. Xander Schauffele

13:23 Shane Lowry (Ierland) vs. Jordan Spieth

13:35 Tommy Fleetwood (Engeland) vs. Rickie Fowler

13:47 Robert MacIntyre (Schotland) vs. Wyndham Clark

Kan de VS herrijzen uit de ruïnes in Rome?
De grootste comeback op de laatste dag in een Ryder Cup is vier punten, waarbij Team USA een achterstand van 10-6 omdraaide in Brookline in 1999 en Europa terugvocht van dezelfde score om de ‘Miracle at Medinah’ in 2012 te winnen. Dit betekent dat Amerika een historische zondag moet produceren om de trofee te behouden of terug te winnen.

Ryder Cup: Europa dicht bij winst en Rory McIlroy boos op caddie Cantlay