Ryder Cup 2020: Europa is vernederd door de USA met 19-9!

In de singles op de laatste dag van de Ryder Cup hadden de Europeanen nog een kans om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Met 11 punten voor de Amerikanen en slechts 5 voor de Europeanen begonnen ze zondag en er moesten dus 9 singels gewonnen worden. Het werden er maar vier op Whistling Straits.

De overwinning met 19-9 is de grootste overwinning in het moderne Ryder Cup-tijdperk. Het team van de USA claimde 8 van de 12 punten op zondag om hun overwinningsmarge op het Europese team van Padraig Harrington te vergroten. Het team van de USA had slechts 3.5 punten nodig om op zondag de trofee te heroveren.

Het team van Padraig Harrington had een grotere comeback nodig dan die in het ‘Miracle at Medinah’ in 2012 om de trofee op onwaarschijnlijke wijze te behouden, drie jaar na hun indrukwekkende succes in Parijs.

Rory McIlroy leidde Europa in de openingswedstrijd voor de derde opeenvolgende Ryder Cup, ondanks dat hij alle drie zijn wedstrijden in de eerste twee dagen verloor, waarbij de Noord-Ier zichtbaar geëmotioneerd was nadat hij Xander Schauffele met 3&2 wist uit te schakelen.

Patrick Cantlay wist zijn ongeslagen debuut af te ronden met een overwinning op Shane Lowry met 4&2 en Scottie Scheffler stuurde Jon Rahm met 4&3 van de golfbaan, het werd zijn ​​eerste nederlaag van de week.

Bryson DeChambeau beëindigde Sergio Garcia’s 100 procent record met een 3&2 overwinning om de gastheren op de rand van de overwinning te brengen. Collin Morikawa’s halve punt tegen Viktor Hovland was genoeg om ervoor te zorgen dat de Ryder Cup zou terugkeren naar Amerikaanse bodem.

Morikawa werd de tweede regerend Open kampioen op rij die ongeslagen bleef en het beslissende punt behaalde, net zoals Francesco Molinari deed op Le Golf National, terwijl de Amerikaanse vieringen al in volle gang waren toen ze hun recordbrekende marge hadden vergroot!

Dustin Johnson werd de eerste Amerikaanse speler in 42 jaar die al zijn vijf wedstrijden in een Ryder Cup heeft gewonnen nadat hij Paul Casey had verslagen. Brooks Koepka wist nipt zijn wedstrijd tegen Bernd Wiesberger te winnen en wel op de voorlaatste hole.

Ian Poulter, McIlroy’s partner gedurende de eerste twee dagen, had ook moeite om zijn tranen in te houden toen hij zijn ongeslagen record in de singels handhaafde door Tony Finau met 3&2 te verslaan, terwijl Europa nog een punt toevoegde toen Lee Westwood twee van zijn laatste drie holes won en een 1up overwinning pakte op Harris Engels.

Tommy Fleetwood eindigde gelijk met Jordan Spieth en de laatste partij tussen Daniel Berger en Matt Fitzpatrick werd door de eerste gewonnen met 1-up!