Alfred Dunhill Links Championship: goede start van Luiten en Besseling!

Met 4-onder zijn Joost Luiten en Wil Besseling gestart in het Alfred Dunhill Links Championship. De wedstrijd wordt op drie verschillende golfbanen gespeeld en met amateurs als medespelers die een team vormen met een professional. Luiten en Besseling mochten hun ronde beginnen op de golfbaan van de Old Course St. Andrews. De overige banen die nog gespeeld gaan worden zijn de Carnoustie Golf Links en de Kingsbarns Golf Links.

Luiten die een team vorm met de man van Pon auto’s kwam tot het maken van 4 birdies en het team zelfs tot 7-onder. Wil Besseling vormt een team met Ruud Gullit, de twee kennen elkaar van golfbaan de International waar ze ook wel eens samen golfen. Als team staan ze op 5-onder. Besseling zelf maakte die birdies een eagle en een bogey op de 17e voor 4-onder.

Het toernooi kent vier spelers die met 8-onder de leiding namen. De Belg Nicolas Colsaerts speelde zijn ronde op de Old Course, de Spanjaard Adrie Arnaus kwam daar ook in actie en de Engelsman Tyrrel Hatton (foto) speelde zijn eerste ronde op de Carnoustie Golf Links en de Chinees Haotong Li kwam in actie op de Kingsbarns Golf Links.

Hatton had in 2017 met 24-onder par de laagste score topt nu toe in dit toernooi.

In de teamscore wisten het team van Simpson met Ferguson samen met Dune en Willett die leiding te nemen met 12-onder par.