Rory McIlroy wint in Ierland

22 05 2016 mcilroy

22 05 2016 mcilroyMet een eagle op de laatste hole heeft Rory McIlroy eindelijk het Iers Open gewonnen. De Noord-Ier wist met 69 slagen op de laatste dag op 12-onder par te eindigen. Een tijd was het erg spannend in het klassement en kon de Schot Russel Knox er zelfs ook nog met de overwinning vandoor gaan. De bogey op 16 en de twee parren waarmee hij eindigde vormde geen bedreiging meer voor McIlroy. Bradley Dredge eindigde met een ronde van 66 slagen eveneens net als Knox op 9-onder en deelde daarmee dus de tweede plaats.

Een erg gelukkige man was de Engelsman Matthew Southgate. Hij eindigde in het toernooi op de vierde plaats en dat was goed voor een cheque van 200.000 euro en dat zal ervoor zorgen dat hij niet meer naar de kwalificatie ronden moet aan het eind van het seizoen. Vorig jaar werd hij nog geconfronteerd met kanker en na behandelingen lijkt hij daar nu van verlost. Southgate kon dan ook zijn tranen niet meer bedwingen toen hij wist dat met de cheque van 200.000 zijn jaar niet meer kapot kan.

McIlroy verdiende 666.660 euro, Dredge en Russell kregen een cheque van 347.420 euro.

Joost Luiten miste helaas de cut in dit toernooi maar zal deze week opnieuw in actie komen en wel in het BMW PGA Championship dat gespeeld gaat worden op de Wentworth Club in Virginia Water, Surrey in Engeland.