Rode Zee Egyptian Classic 2019: succesvolle seizoensopener voor Arkenau, Van West tweede!

Voor de vijfde keer op rij vond het eerste Pro Golf Tour seizoensevenement plaats en wel op de golfbaan van de Sokhna Golf Club aan de Rode Zee. De overwinning kwam op naam van de Duitser Hinrich Arkenau (71 en 66 slagen) met 7-onder par. Hij won met een birdie op de eerste extra hole van de playoff tegen Nederlander Robbie van West die eveneens met 7-onder het toernooi eindigde (68 en 69 slagen).

Hinrich Arkenau sloeg zijn bal in de playoff op vier meter voor de vlag vanaf 107 meter met een birdie als resultaat. Voor de 28-jarige werd het zijn vijfde overwinning op de Pro Golf Tour. De Noord-Duitser wist ook op hole 8, een 475 meter lange par 5, zijn eerste albatros te maken.

Moritz Lampert van GC St. Leon-Rot eindigde in het evenement in Egypte op de 3e plaats. Hij speelde rondes van 71 en 68 slagen en eindigde voor het toernooi op 5 onder par. Met een slag meer werden de Fransman Stanislas Gautier, Benjamin Rusch uit Zwitserland en Maximilian Walz uit Stuttgart GC Solitude gedeeld 4e elk met 4 onder par.

Het toernooi werd ingekort van drie naar twee ronden omdat op de tweede dag een sterke zandstorm voor de deelnemers het spelen onmogelijk werd.

De Rode Zee Egyptian Classic was de eerste van twee Pro Golf Tour-evenementen op de veelgeprezen Sokhna Golf Club. Terwijl werd gespeeld in de afgelopen dagen op de lussen A en B, zal de Rode Zee Ain Sokhna Classic volgende week worden gehouden op de combinatie van de B- en C. Het toernooi vindt plaats van 21 tot en met 23 januari. De 93 geregistreerde spelers spelen opnieuw voor 30.000 euro aan prijzengeld en voor zoveel mogelijk ranking punten. Alle andere data en de Pro Golf Tour Order of Merit zijn beschikbaar op www.progolftour.de.