KLM Open 2019

Robbie van West en Wil Besseling spelen alvast hun oefenronde op The International

The International ligt er goed bij aldus de leden en de spelers die er op maandag hun oefenronde speelden. De rough is flink onder handen genomen vertelde een lid naast de fairway van hole 8 maar een bal erin dat wordt nog steeds zoeken liet hij verder weten. De greens zijn snel en hier en daar werden ze nog gemaaid. Wie kwamen wij tegen op de golfbaan? Robbie van West en Wil Besseling (foto boven) de ProGolfTour en Challenge Tour speler gingen gezamenlijk de eerste 9 van de golfbaan spelen. Besseling speelde zijn oefenronde met caddie en Van West (foto onder) droeg zijn tas voor deze gelegenheid zelf.

Gezien het gemak waarmee birdies in hun oefenronde op sommige holes werden gecreëerd lijkt de baan niet erg lang voor de spelers, maar nogmaals een bal naast de fairway zal niet eenvoudig zijn om die daarvandaan op de green te krijgen. Op de holes was het ook nog even chippen links en rechts en wat putts op diverse plekken op de green. Soms werd met een ijzer afgeslagen om daarna met wat meer risico met de driver de andere kant van het water te vinden op bijvoorbeeld hole 6.

Veel caddies liepen alleen zonder speler op de golfbaan. Zij noteerden hoe de bal rolde op de greens en waar de bal wel of niet geslagen moest worden. Op de driving-range waren al veel spelers aan het oefenen. De verwachting is dat op dinsdag meer spelers hun oefenronden zullen spelen.

Een kleine waarschuwing is wel op zijn plaats! Op de golfbaan liggen erg mooie paden gemaakt van kleine Portugese klinkertjes. Met een beetje water worden deze zo glad als wat, dus pas op zodra je daar je weg op moet vervolgen als het regent.