PGA Tour

Rahm en Smith leiden in Hawaï

Jon Rahm wist zaterdag met een ronde van 12-onder, 61 slagen gelijk te komen met d eleider na twee ronden Cameron Smith. De twee delen nu de leiding met 26-onder par en hebben 5 slagen voorsprong p[ de nummer twee, Daniel Berger!

Rahm evenaarde de beste score uit zijn carrière en evenaarde het parcoursrecord dat Justin Thomas eerder op de dag had neergezet. Rahm was één onder na zes holes voordat hij 11 onder par maakte op de laatste 12 holes.

“Je stapt op de birdie-trein,’ zei Rahm, en dingen zoals vandaag kunnen gebeuren.”

De knappe prestatie van Rahm was alleen voldoende om een gelijk te komen met Smith, die de dag inging met een voorsprong van drie slagen. Smith wist voor de tweede dag op rij een met 64 slagen zijn ronde te eindigen na het maken van een acht-onder-par 65 in zijn openingsronde.

Rahm prees Smith en zei dat hij geloofde dat beide golfers elkaar naar hun beste prestaties in ronde 3 duwden.

“We hebben vandaag een leuke strijd gehad en ik vermoed dat het morgen meer van hetzelfde zal zijn”, voegde Rahm eraan toe. “We zullen veel birdies nodig hebben om op voorsprong te komen en de overwinning binnen te halen.”

Smith zei dat hij van de competitie genoot terwijl hij ernaar uitzag het toernooi te winnen.

“Het was echt heel leuk daar vandaag,” zei Smith. “Natuurlijk helpt het om leuk golf te spelen. Maar het kijken naar Jon was behoorlijk intens daar op die tweede negen, een van het beste golf dat ik iemand heb zien spelen en zeker een van de beste putters.

“Dus, ja, nog een dag. Hopelijk kunnen we morgen veel van hetzelfde doen en we zullen zien wat er gebeurt.”

Mocht Rahm winnen of op de tweede plaats eindigen zal hij de beste golfer blijven in de wereldranking. 

Cameron Smith leidt met record

Cameron Smith pakt de leiding in Hawaï

De scores op de PGA Tour website