PGA Tour

Cameron Smith wint met record!

Cameron Smith won afgelopen zondag het Sentry Tournament of Champions in Kapalua en verbrak het 4 ronden score record op de PGA Tour van 31-onder par met een prestatie van 34-onder in Hawaï.

Smith’s week van 65-64-64-65 was goed genoeg om ook het record van Ernie Els, dat al 19 op deze baan stond, met drie slagen te verbeteren maar ook Jon Rahm deed dat en Matt Jones ook die met 33 en 32-onder par het toernooi op de tweede en derde plek eindigden.

Drie spelers eindigden deze week op 32 onder of beter maar wordt dat de nieuwe standaard van scoren op een toernooi? De clubs worden steeds beter en slaan steeds verder moeten we dan vanaf nu met deze scores rekening gaan houden?

Smith moest er zondag wel voor werken. Hij ging met de beste golfer van de wereld ook de laatste dag mee de baan in. Het toernooi werd beslist op de 18e hole. Rahm was een slag achter Smith maar wist zijn bal in tweeën op de par 5 te krijgen waar Smith een lay-up sloeg en pas in drieën erop lag. De twee gingen dus putten de een voor eagle de andere voor birdie.

Rahm maakte twee puts voor een makkelijke birdie waardoor Smith gedwongen werd zijn putt van iets meer dan een meter ook te holen en dat deed hij, waardoor het verschil een slag bleef en hij de overwinning pakte.

“Het was een onwerkelijke ronde en eentje die ik niet snel zal vergeten”, zei Smith. “Ik had het er met mijn caddie over dat 35-onder ook moet kunnen, ik heb dat op één slag gemist, dus in die zin wat teleurstellend maar ik heb gewonnen en dat voelt goed!”

Zijn overwinning is nu de vierde in Smiths jonge PGA Tour-carrière. Rahm bleef de nummer 1 van de wereld. De wereldberoemde Spanjaard heeft de afgelopen twee jaar maar liefst 23 plaatsen in de top 10 behaald, waarvan er slechts drie als officiële overwinningen telden.

Collin Morikawa, die Rahm van de eerste plek in de wereld kon afkrijgen, eindigde in het toernooi op de gedeelde vijfde plaats op 25-onder en blijft op de tweede plek in de wereld ranking staan.

De 24-jarige Viktor Hovland staat nu zevende in de wereldranking gaat de Noor dit jaar nog voor een verassing zorgen?

Rahm en Smith leiden in Hawaï

Cameron Smith leidt met record

Cameron Smith pakt de leiding in Hawaï