Het eerste golfnieuws

R&A wijzigt de vrijstelling voor het 152e Open

HOYLAKE, ENGLAND - JULY 17: Rory McIlroy of Northern Ireland plays a shot prior to The 151st Open at Royal Liverpool Golf Club on July 17, 2023 in Hoylake, England. (Photo by Richard Heathcote/R&A/R&A via Getty Images)

6 maart 2024, St Andrews, Schotland: De R&A heeft de vrijstellingscategorieën uitgegeven voor de 152e Open bij Royal Troon.

Er is een wijziging doorgevoerd in de vrijstellingcategorie voor kampioenen. Vanaf 2024 zullen spelers die The Open winnen vrijgesteld zijn tot de leeftijd van 55 jaar. Alle golfers die momenteel vrijgesteld zijn als voormalige kampioenen mogen deelnemen aan The Open tot de leeftijd van 60 jaar.

Een nieuwe vrijstelling biedt spelers die deelnemen aan de Asian Tour, de Japan Golf Tour, de PGA Tour of Australasia en de Sunshine Tour de mogelijkheid om zich te kwalificeren via de International Federation Ranking-lijst. De vijf beste golfers op de sluitingsdatum van inschrijvingen krijgen een plek in The Open.

Een vrijstelling voor de Africa Amateur Champion is ook toegevoegd. Deze wordt dit jaar ingevuld door Altin van der Merwe na zijn overwinning in het inaugurale kampioenschap bij Leopard Creek vorige maand.

Een medische vrijstelling wordt verleend aan Michael Hendry nadat hij vorig jaar niet kon deelnemen aan The 151st Open vanwege ernstige ziekte.

Bezoek alstublieft TheOpen.com voor de volledige lijst met vrijstellingscategorieën voor de 152e Open bij Royal Troon.