ProGolf Tour

ProGolf tour: Fransman Alexandre Liu wint Mike Toorop beste Nederlander!

Dankzij een indrukwekkende prestatie van de start tot de finale van het Richter+Frenzel Open 2022 kan de Fransman Alexandre Liu blij zijn met zijn eerste titel als professional. De 21-jarige wint na ronden van 64, 66 en 67 slagen en met een totaal van 13-onder par voor de Belg Alan de Bondt (-11). Yente van Doren (België), Mike Toorop (Nederland) en Clement Guichard (Frankrijk) deelden met -10 de derde plaats.

Rodi Vlasveld speelde ook een goed toernooi. Hij eindigde met -8 op de gedeelde achtste plaats. Philip Bootsma en Mats Markovits eindigden in het toernooi met 6 en 5-onder. Stan Kraai die iedere verbaasde op de tweede dag met een ronde van 61 slagen wist daar helaas geen goed vervolg aan te geven. Met 12 slagen meer eindigde hij zijn derde ronde en met 3-onder werd hij 24e. Dario Antonisse moest dit keer genoegen nemen met gedeelde 30e plaats en eindigde op 2-onder par.

Fürth, Duitsland – “Vanaf het begin stond ik onder druk.” Alexandre Liu ging de laatste ronde van de Richter+Frenzel Open 2022 met een voorsprong. De Fransman had vanaf de eerste ronde de leiding en had nu te maken met een overeenkomstig verwachtingsniveau. Het hielp niet dat hij één over par was na acht holes in zijn laatste ronde, de twee slagen voorsprong was plotseling verdwenen. “De start was niet goed”, zei Liu. “Na acht holes dacht ik te ver vooruit. Maar dat is niet goed op de golfbaan. Daarom concentreerde ik me weer op het moment en op elk schot. Dat nam een ​​deel van de druk van me af.” Op de tweede negen op de Golf Club Fürth volgde de 21-jarige vervolgens met een volwassen prestatie dankzij zijn nieuwe mentaliteit.

Liu noteerde vier birdies in zijn tweede negen. Met name zijn putts waren zo goed als op de eerste dag, toen hij de basis legde voor zijn succes met een sensationele 64 (-6). “De sleutel was mijn spel op de greens. Ik heb de hele week geen drie-putt gedaan. Op de eerste dag was mijn putter echt ‘on fire’.” Liu, die lovend was over de omstandigheden bij Golf Club Fürth, kan trots zijn op zijn prestatie gedurende de drie dagen in Midden-Franken. In een spannend titelgevecht met zowel Alan de Bondt (België) als landgenoot Clement Guichard hield hij de moed erin.

“De omstandigheden hier waren absoluut perfect. Daarom wil ik alle deelnemers en sponsors bedanken. Alles op dit toernooi was zeer goed georganiseerd”, zei Liu, die pas zijn tweede Pro Golf Tour-evenement dit seizoen speelde en 101 plaatsen opschoof in de Orde van Verdienste.

De nieuwe leider in de seizoensranglijst is De Bondt, die de seizoensopener in Egypte had gewonnen en nu als tweede eindigde in Fürth. De volgende stop is de ALTEPRO Trophy in Tsjechië (26-28 augustus). Dario Antonisse is nu de hoogst genoteerde Nederlander in de algemene ranking met een 10e plaats.

ProGolf Tour: Stan Kraai knalt omhoog in klassement in Duitsland met 61 slagen!

ProGolf Tour: Philip Bootsma beste Nederlander na eerste ronde in Fürth