Challenge Tour

Challenge Tour: Goede start van Van Meijel samen met Van Veen en Van West in Denemarken

De drie Nederlanders zijn onder par het Frederikshavn Challenge, op de golfbaan van de Frederikshavn Golfklub in Frederikshavn, gestart. Lars van Meijel kwam als beste Nederlander het clubhuis binnenstappen in Denemarken. Met vijf birdies en twee bogeys wist hij met 3-onder op de gedeelde 14e plaats te komen. De leider, de Duitser Freddy Schott, wist in 7-onder zijn ronde te eindigen.

Vince van Veen en Robbie van West kwamen met 1-onder op de gedeelde 35e plaats terecht.

Schott heeft in zijn laatste zeven starts vijf top tien finishes weten te behalen. Dit keer wist hij met een bogey-vrije openingsronde en een nieuw baanrecord een voorsprong van één slag te nemen op de Portugese Pedro Figueiredo en Spanjaard Manuel Elvira.

De 21-jarige zag nog twee goede birdie kansen op de 17e en 18e voorbij glippen om zijn voorsprong eventueel nog verder uit te breiden.

“Het was heel goed”, zei hij. “Ik heb vandaag een paar mooie putts geholed, was goed vanaf de tee en heb niet veel greens gemist, alleen twee stuks dus daar ben ik vandaag erg blij mee.”

Schott staat in de algemene ranking van de Challenge Tour, de Road to Mallorca, op de 11e plaats.

De Road to Mallorca Nummer twee Oliver Hundebøll deelt de vierde plaats met de Portugese Vitor Lopes op vijf onder par, terwijl acht spelers een schot verder terug op de gedeelde zesde plaats staan.

De Engelse John Parry, die een ronde van drie onder par van 69 noteerde, begon perfect met een hole-in-one van 185 meter met een ijzer zeven op hole 2!