Pro Golf Tour – Stanislas Gautier wint de Rode Zee Ain Sokhna Classic

De Fransman Stanislas Gautier heeft de titel van het tweede toernooi van de Pro Golf Tour 2019 veiliggesteld. Bij de Rode Zee Ain Sokhna Classic in Egypte, won de in Parijs wonende op het derde extra hole in een play-off tegen de Duitser Hinrich Arkenau. Na 54 holes waren beiden op de nummer 1 plek beland met een score van 19-onder par. Voor de 26-jarige Gautier is het zijn tweede algemene toernooisucces op de Pro Golf Tour.

De Nederlanders Robbie van West en Philip Bootsma eindigden met 9-onder op de gedeelde 12e plaats. Max Albertus werd 38e met een eindscore van 2-onder. Dylan Boshart, Bas slungers, Robin Kind, Bernard Geelkerken, Roelof Koopmans en Berry Jole misten helaas in dit toernooi de cut.

Ain Sokhna / Egypte – “Ik heb de afgelopen weken zoveel en zo hard getraind als ik nog nooit eerder heb gedaan. Dat is nu uitbetaald en dat maakt mij erg blij! ” Stanislas Gautier nam op de 18de hole van de golfclub Sokhna de beker en de cheque van 5000 Euro in ontvangst. Na twee ronden van 65 en 67 slagen deelde hij met zijn landgenoot Félix Mory en de Zwitserse Benjamin Rusch de 1e plaats met 12 onder par, maar op de laatste dag, alles ging heel snel en kwam het tot een duel tussen Hinrich Arkenau, winnaar van de vorige week, en de Fransman. Arkenau noteerde op de par-72 baan in Ain Sokhna opnieuw 64 slagen als op de eerste dag van het toernooi. Met 64, 69 en 64 slagen was hij leider in het clubhuis. Maar ook Gautier speelde een fantastische finaleronde en met een briljante finale en een eagle op hole 17 en een birdie op 18 kwam hij gelijk met Arkenau te staan. Hij wist de agle te maken na ene goede drive en een ijzer 4 en een putt van wereldklasse vanaf 35 meter. “Ik was erg gefocust op mijn korte spel in de winter. Het putten was tot nu toe niet mijn kracht, maar vandaag was het gewoon perfect, “zei Gautier. In drie rondes wist hij in totaal 18 birdies en twee eagle te maken.

Van 03 tot en met 05 februari staat er de Open Prestigia op het programma, de eerste van dit jaar van acht toernooien die de Pro Golf Tour in Marokko worden gespeeld. Alle resultaten en data van de Pro Golf Tour 2019 staan ​​vermeld op www.progolftour.de