Joost Luiten start met 2-onder in Omega Dubai Desert Classic, Fitzpatrick leidt met 7-onder

Met een eagle, drie birdies en drie bogeys is Joost Luiten het Omega Dubai Desert Classic begonnen met 2-onder par. De Nederlander zal aan een tweede ronde rond par voldoende hebben om de cut te gaan halen in Dubai. Luiten staat na zijn eerste ronde gedeeld 44e in het klassement.

 

Matthieu Pavon, Sergio Garcia, Kalle Samooja, Bryson DeChambeau (foto), Thongchai Jaidee, Scott Hend en Callum Shinkwin stonden al een tijd op 6-onder samen met Matthew Fitzpatrick maar de Engelsman lag voor eagle op de 18e. Eerder stond de Thai Jaidee op 8-onder voordat hij de 18e ging spelen. Met zijn wedge probeerde hij zijn derde slag in de buurt te krijgen maar waarschijnlijk omdat zijn bal in een oude divot lag verdween deze echt midden in het kleine meertje voor de green. Uiteindelijk stap hij de green af met een dubbel en 6-onder par.

Fitzpatrick zijn tweede slag op deze par 5 was net door de green heen gerold maar hij kon hem putten. Zijn eerste putt eindigde net een centimeter of 20 voor de hole en met een tap-in voor birdie pakte hij met 7-onder de leiding in het toernooi.

De Fransman Romain Langasque kwam als laatste op 6-onder en deelt met de 7 andere de tweede plaats met 66 slagen!