Het eerste golfnieuws

Prestatiedruk verminderd voor 21-jarige Rose

ImageDe 21-jarige Justin Rose is blij dat hij nu niet meer onder druk staat om hoog te eindigen op de Europese ranglijst om zo zijn tourkaart te behouden. Met zijn overwinning in Zuid-Afrika heeft hij voor 2 jaar zijn kaart verdiend en dus kan hij zich in 2003 en 2004 rustig op andere doelen richten.

Rose moest ruim drie en een half jaar wachten op zijn eerste overwinning, een dramatische start als professional. Het ging hem in het begin niet gemakkelijk af; hij miste de cut van de eerste 21 wedstrijden die hij op de Europese Tour speelde. Tot driemaal toe moest hij naar de Qualifying School om zich te kwalificeren en nu eindelijk is daar zijn lang gekoesterde droom: een toernooioverwinning.

Hij voelde zich op de laatste dag van het Dunhil Championship erg gesteund door de aanwezigheid van zijn oudere broer Brandon en oma en opa die nog steeds in Zuid-Afrika wonen. Rose heeft zijn jeugd doorgebracht in Zuid-Afrika en heeft daar goede herinneringen aan. Hij klom op de wereldranglijst naar de 106e plaats en op de Europese ranglijst klom hij naar de vierde positie. Deze week zal hij spelen in het Johnnie Walker Classic in Perth Australi?.