Het eerste golfnieuws

Bob Hope Classic: na 5 maanden afwezigheid wint Mickelson

ImageMeer spelers zouden eens moeten overwegen om een langdurige pauze in te lassen; de linkshandige Phil Mickelson (foto) heeft na vijf maanden afwezigheid het eerste toernooi waaraan hij aan meedeed gewonnen.

De linkshandige speler was niet eens verbaasd. Hij was goed uitgerust, fysiek sterker dan ooit dankzij het oefenen met gewichten en zijn korte spel was scherp. Mickelson maakte birdies op de laatste drie holes voor een ronde van 64 slagen (-8).

Hij eindigde net als David Berganio (66) op 30-onder par zodat een play-off nodig was om uit te maken wie de winnaar was. Mickelson won op de eerste extra hole. De winnaar: ?Ik ben er maar vijf maanden tussenuit geweest. Ik speel nu zo?n 30 jaar golf en dat verleer ik heus niet meer.? Het is zijn 20ste titel en iedere speler die 20 titels op zijn naam heeft staan, mag de rest van zijn leven spelen op de Tour. Slechts 33 andere spelers hebben dit bereikt.

Briny Baird en Cameron Beckman eindigden op de derde plaats met de score van 28-onder par. Jerry Kelly, die een week geleden het Hawa? Open won, werd vijfde met -27.