Het eerste golfnieuws

Poulter vestigt nieuw baanrecord en leidt in Italian Open

ImageMet twee spelers die hun ronde op vrijdag nog moeten voltooien heeft Ian Poulter (foto) de leiding genomen. Met een briljante ronde van 61 slagen verpletterde hij het baanrecord en dus is het onwaarschijnlijk dat hij de leiding zal verliezen als de eerste ronde helemaal is uitgespeeld.

De 26-jaar oude Poulter staat met zijn 11-onder-par 3 slagen voor op Miles Tunnicliff en Anders Hansen. Poulter won twee jaar geleden als roukie het toernooi.

Van de Nederlanders is Maarten Lafeber met een ronde van 68 slagen (-4) de beste in het klassement. Hij deelt voorlopig de 14e plaats. Robert-Jan Derksen en Rolf Muntz hadden allebei 71 slagen (-1) nodig en delen daar de 55e plaats mee. De 4e Nederlander in het toernooi Guido van der Valk had twee erg vervelende holes. Op hole 1 en hole 5 maakte hij dubbel bogies en eindigde daardoor zijn ronde op +3. Van der Valk kennende kan hij gemakkelijk weer laag scoren en de hoop is dat hij dat vrijdag zal doen.

Padraig Harrington, die Retief Goosen nog van de nummer 1 positie van de Order of Merit kan laten verdwijnen, staat net zoals Muntz en Derksen gedeeld 55e met een score van 1-onder-par.