5000 euro kan het verschil uitmaken tussen wel of geen kaart voor de European Tour

ImageIn het Italian Open dat deze week in Rome gespeeld wordt zullen de nummers 115 en hoger op de Order of Merit extra hun best moeten doen om bij de beste 115 te blijven respectievelijk te komen. Het verschil aan prijzengeld tussen een aantal spelers en nummer 115 is niet meer dan 5000 euro en dat kan in deze wedstrijd voor extra druk zorgen.

Paul Eales begint bijvoorbeeld in het Italian Open op de 118de plaats in de Order of Merit en weet dat hij hoe dan ook minimaal 3 plaatsen omhoog moet in het klassement om er volgend jaar weer bij te mogen zijn.

De Nederlanders Maarten Lafeber en Rolf Muntz zijn al verzekerd van hun kaart.

Van de twee andere Nederlandse deelnemers in het veld zal Robert-Jan Derksen (foto) op minimaal de tweede plaats moeten eindigen en Guido van der Valk zal het toernooi zelfs moeten winnen om een kaart te bemachtigen voor de European Tour. Mocht dat niet lukken dan zijn beide spelers aangewezen op de Qualifying School.

Derksen staat 156e op de Order of Merit en zal minimaal 98.000 euro moeten verdienen om bij de beste 115 te komen. De eerste plaats in het toernooi levert 183.330 euro op; de tweede plaats is altijd nog goed voor 122.220 euro en daarmee zou Derksen zijn kaart kunnen verlengen.