DP World Tour

Porsche European Open: 20-jarige Tom McKibbin wint Joost Luiten 22e

Joost Luiten en Daan Huizing hebben helaas op de laatste dag van het Porsche European Open niet voor een verrassing kunnen zorgen. Luiten eindigde met 74 slagen het toernooi waar Huizing er zelfs 77 voor nodig had.De twe eindigden daardoor gedeeld 22e en 59e in Duitsland.

De 20-jarige Noord-Ier Tom McKibbin claimde zijn eerste overwinning. Met 9-onder had hij nog een marge van twee slagen op het drietal de Duitsers Marcel Siemen en Maximilian Kieffer en de Fransman Julien Guerrier.

McKibbin had een laatste ronde van 70 slagen in Hamburg en eindigde negen onder par, twee slagen voor de thuis favorieten Siem en Kieffer. McKibbin leerde golfen op dezelfde club waar ooit Rory McIlroy zijn carrière begon.

McKibbin, die vorig jaar promoveerde van de Challenge Tour en net zijn 26e start maakte op de DP World Tour, vertelde: “Het is best verbazingwekkend. Het was gewoon leuk om een heel, heel mooie ronde neer te zetten. Ik dacht altijd dat ik goed genoeg was om te winnen, maar om het vandaag te bewijzen was best bijzonder.¨

Eerder misten de Nederlanders Darius van Driel en Rowin Caron de cut en trok Wil Besseling zich terug met een rug probleem.

Dag 3:Joost Luiten zakt maar Daan Huizing stijgt in Duitsland waar 6 man leiden