ALPS Tour

ALPS Tour: en dat is nummer 3 voor Kiet Van der Weele

Metz, 4 juni 2023- Na 2 holes van ‘sudden-death’-play-offs, veroverde de Nederlander Kiet Van der Weele zijn 3e titel van het seizoen, de 20e Open de La Mirabelle d’Or en stelt heeft hij nu al zijn Challenge Tour-kaart veiliggesteld. De Fransen Nicolas Aparicio en Theo Brizard en de Engelsman Jack Floyddsloten allemaal hun laatste ronde op Golf Domaine de la Grange aux Ormes af met een gedeelde voorsprong en namen daarom deel aan de ‘sudden-death’ playoff dankzij hun eindscore van 5 onder par. Op de tweede extra hole wist Van der Weele met een birdie de play-off te winnen en daarmee zijn derde toernooi op de ALPS Tour.

Lars Keunen had op de derde dag helaas een wat mindere ronde. Met 75 slagen eindigde hij het toernooi en +1 voor de wedstrijd, die hem een gedeelde 18e plek opleverde. Davey Porsius werd met +11 50e in het toernooi in Belgie.

Het was weer een warme en mooie dag met mooie luchten op Golf Domaine de la Grange aux Ormes. De spelers konden de strijd aangaan onder optimale score- en weersomstandigheden. De baan organiseert dit evenement sinds het eerste jaar in 2003. Het werd echter officieel onderdeel van het programma van de Alps Tour in 2005. De laatste ronde van de Open de La Mirabelle d’Or 2023 begon om 9.00 uur vanaf hole 1 en 10 De laatste groep sloeg om 10.40 uur af vanaf de 1e hole.

De 22-jarige Van der Weele, behaalde zijn 3e overwinning van het seizoen in het Open de La Mirabelle d’Or 2023 in slechts 6 starts. Naast het winnen van zijn 3e evenement van het seizoen en de tweede back-to-back, garandeerde hij zichzelf een Challenge Tour categorie 12-kaart voor de rest van dit seizoen en het seizoen 2024. Hij won eerder de Alps de Las Castillas 2023 en vorige week de Memorial Giorgio Bordoni 2023 gepresenteerd door Aon. Nadat hij klaar was met zijn ronde, waren zijn eerste reacties: “Het voelt als een droom, ik heb het me altijd voorgesteld, maar het doen is iets anders. Ik ben ontzettend blij! Het is een geweldig gevoel om in deze positie te zijn en al het harde werk te zien verschijnen. Ik ben eerlijk gezegd nog steeds sprakeloos en ik denk dat ik dat nog wel een tijdje zal zijn.” Toen hem werd gevraagd hoe hij de laatste ronde ervaarde, voegde Van der Weele eraan toe: “Ik wist dat de baan lastig was vandaag omdat de wind aanwakkerde en de pinnen lastig en verscholen waren. Ik wist dat de andere spelers onder deze omstandigheden niet erg laag zouden gaan, dus ik wist dat als ik geduldig bleef en me concentreerde op mijn strategie, ik het toernooi wel eens zou kunnen winnen¨.

Theo Brizard leidt met 1 slag maar Lars Keunen en Kiet van der Weele dichtbij!