PING introduceert G710 afstandsijzer met Arccos Smart Grips

In de nieuwe G710-ijzers leveren PING-ingenieurs golfers meer afstand en vergeving in een slanke, donkere afwerking, kondigde PING-president John K. Solheim vandaag aan.

De nieuwe ijzers zijn vanaf vandaag beschikbaar voor aangepaste montage en pre-order bij geautoriseerde PING-golfwinkels over de hele wereld.

“Het G710-ijzer is ons langste, meest vergevingsgezinde ijzer tot nu toe. Het is ontworpen voor golfers die zowel afstand als vergeving willen maximaliseren, “zei Solheim. “Bij het ontwerpen hebben we ook andere belangrijke attributen geavanceerd, zoals consistentie, geluid en gevoel, zonder in te leveren op prestaties. De hydropearl stealth-chroomafwerking geeft het een zeer slanke en aantrekkelijke uitstraling. Het is een prachtig, krachtig ontwerp dat veel aantrekkingskracht zal hebben op golfers die de bal langer en rechter willen slaan. ”

Solheim heeft ook aangekondigd dat de nieuwe G710-ijzers standaard worden geleverd met Arccos Smart Grips en een gratis proefversie van de Arccos Caddy-app. “Ik ben persoonlijk meer dan een jaar geleden begonnen met het gebruik van Arccos en heb mijn hele spel aanzienlijk verbeterd,” zei hij. “Het helpt me tijdens een ronde met clubselectie en ik geniet echt van het analyseren van alle gegevens na de ronde om gebieden te ontdekken om me te helpen beter te spelen. De Arccos Caddy-app is een geweldig hulpmiddel voor het volgen van schoten om golfers te helpen hun scores te verlagen en meer plezier te hebben op de baan. ”

Precisie machinaal bewerkt en maragingstaal

Maragingstaal is een van de sterkste legeringen voor ruimtevaartkwaliteit ter wereld en biedt sterkte en flexibiliteit voor het steeds verder lanceren van schoten. Hoge duurzaamheid in combinatie met een machinaal bewerkt vlak met variabele dikte zorgen voor een ideale combinatie voor afstand.

“We zijn maragingstaal blijven gebruiken in verschillende producten waarbij het maximaliseren van face flexing een topprioriteit is”, aldus Solheim. “Onze ingenieurs hebben de buiging van het G710-gezicht geoptimaliseerd om de balsnelheid te verhogen voor meer afstand en hogere trajecten, waardoor schoten worden geproduceerd die zachter landen en de green vasthouden. Het is een afstandsijzer dat een constante afstand levert, een zeer zeldzame combinatie voor een ijzer van dit type. ”

5% hogere MOI

Wolfraam teen- en hielgewichten met hoge dichtheid, optimaal gepositioneerd in de 17-4 roestvrijstalen behuizing, verhogen de MOI met 5% in vergelijking met de G700, produceren uitzonderlijke vergevingsgezindheid voor meer afstand en nauwkeurigheid, vooral voor middelhoge tot hoge handicaps en lagere swingsnelheden.

“Vergeving blijft bovenaan onze lijst staan ​​als het gaat om ijzerontwerp,” zei Solheim. “In een ontwerp met holle body is het ons doel om een ​​verscheidenheid aan attributen in evenwicht te brengen om golfers te helpen de bal aanzienlijk verder te raken terwijl ze meer greens slaan. De extreem hoge MOI van het G710-ijzer is het resultaat van een strategisch positionerend gewicht op de teen en in de hosel om dit ons meest vergevingsgezinde ijzer te maken. We hebben ook het gevoel en geluid aanzienlijk verbeterd door uitgebreide modale analyse, waardoor we bepaalde ongewenste frequenties konden elimineren. ”

Hydropearl Stealth verchroomd

Een hydropearl-chroomafwerking met zwarte PVD-coating zorgt voor hydrofobiciteit om water af te stoten en de prestaties door de grasmat en in natte omstandigheden te verbeteren. Het tweetraps coatingproces zorgt voor duurzaamheid en de donkere afwerking creëert de indruk van een kleinere, compactere kop.

Alta Distanza Black 40 Graphite Shaft

De gepatenteerde PING shaft is een optie voor het G710-ijzer en biedt het lichtste gewicht en maximale hoogte. Een actievere tip in de 42-gramschacht levert hogere trajecten en beste wedstrijden voor golfers met lagere swingsnelheden.

Arccos Smart Grip & Caddy-app

De Arccos Golf Pride 360 ​​Tour Velvet Smart Grip is standaard op elk G710-ijzer in een van de drie maten (Aqua -1/64 “, White Std., Gold +1/32”). Elk ijzer is op maat gemaakt met een ingebouwde sensor in de grip om automatisch elke opname te maken en te analyseren die tijdens een ronde is genomen in combinatie met de Arccos Caddy-app. Golfers ontvangen een gratis proefperiode van 90 dagen van de app en acht extra inschroefsensoren gratis na aankoop van zes of meer G710-ijzers. De vervulling van de extra gratis sensoren komt rechtstreeks van PING en vereist dat gebruikers eerst de Arccos Caddy-app downloaden.

G710-ijzerspecificaties:

Ontwerp met meerdere materialen: holle behuizing 17-4 roestvrijstalen kop, plasma-gelast maraging stalen oppervlak, machinaal bewerkte oppervlak en groeven, wolfraam teen en hoselgewichten

Afwerking: Hydropearl Stealth

Beschikbaar 4-9, PW, UW, SW in 10 kleurcodes (lighoek). Zwart is standaard.

Standaard grips: Arccos Golf Pride 360 ​​Tour Velvet in drie maten (Aqua -1/64 “, White Std., Gold +1/32”)

Optionele grips: Golf Pride 360 ​​Tour Velvet in zes maten (blauw -1/16 “, rood -1/32”, Aqua -1/64 “, witte standaard, goud +1/32″, oranje +1/16 ” )

Shaftopties: standaard stalen shaft – PING AWT 2.0 (R, S, X); Stock graphite shafts – Alta CB (counter-balanced) powered by AWT, Alta Distanza Black 40, UST Recoil 760 ES SMACWRAP (A), UST Recoil 780 ES SMACWRAP (R, S)

Opties voor aftermarket-stalen shaften (geen extra kosten): True Temper Dynamic Gold (S300, X100).