Phil Mickelson probeert zich te kwalificeren voor het BMW Championship

Phil Mickelson zal maandag zijn PGA Tour Champions-debuut maken, wanneer hij het opneemt in de tweede etappe van de Charles Schwab Series in Bass Pro Shops Big Cedar Lodge in Ridgedale.

Mickelson, die in juni 50 werd, had gepland om zich te kwalificeren voor het BMW Championship van de PGA Tour, de tweede etappe van de FedEx Cup-play-offs. Mickelson zal echter niet in de top 70 van de spelers in het klassement komen na The Northern Trust, waardoor het schema van de vijfvoudig grote winnaar wordt gewist.

Het evenement wordt gespeeld op de Ozarks National Golf Cours in het resort en het evenement loopt van maandag tot en met woensdag. Mickelson zei dat hij had gekeken naar het spelen in het PGA Tour Champions-evenement bij TPC Sugarloaf, dat oorspronkelijk was gepland voor april maar sindsdien is geannuleerd voor dit jaar.

Mickelson volgt Jim Furyk en wordt de nieuwste spraakmakende debutante op het 50-plus circuit. Furyk won in zijn debuut bij The Ally Challenge, het eerste PGA Tour Champions-evenement in hun terugkeer, gespeeld in Michigan.