Daan Huizing eindigt als enige Nederlander onder par in Wales Open

Het was een toernooi met regen en veel wind deze week in Wales. De vier Nederlanders wisten allen de cut te halen en verzekerde zich zo ook van prijzengeld. Daan Huizing (foto) wist als beste Nederlander te eindigen in het toernooi. Met 1-onder par eindigde de 29-jarige op de 21e plaats.

Lars van Meijel werd gedeeld 37e met een eindscore van +1. Darius van Driel zakte 5 plaatsen in het eindklassement en werd met +2 44e. Wil Besseling sloot het toernooi wel af met zijn enige ronde onder par, 70 slagen, en werd daardoor met +3 gedeeld 53e.

De Fransman Romain Langasque kreeg de overwinning aangereikt toen Sebastian Soderberg, met 7-onder, op de 18e zijn derde slag met spin het kleine meertje in zag verdwijnen. Langasque wist samen met Sam Horsfield de laagste ronde van het toernooi te spelen namelijk 65 slagen. Met 8-onder eindigde hij en de laatste paar minuten bekeek hij de slagen naar de green vanaf een verhoging achter de green. Soderberg moest birdie maken op de 18e om naast Langasque op het leaderbord te komen. Na een goede afslag volgende een lay-up op de 18e en met nog 95 meter over sloeg hij zijn wedge te hoog, want het was wind tegen. Zijn bal eindigde net op de green maar door de spin rolde deze er vanaf en het talud zo het water in. Uiteindelijk door het missen van een korte putt maakte hij een tripple bogey en duikelde hij in het klassement met 4-onder naar de gedeelde 5e plaats.