PGA Tour – Mark Wilson wint het Sony Open na 36 holes finale

17-01-2011-wilsonDe spelers moesten op zondag 36 holes spelen omdat eerder deze week op donderdag het spelen onmogelijk was in Hawaï. De Amerkaan Mark Wilson wist na de marathon op zondag het toernooi af te sluiten op 16-onder par en dat was goed voor de overwinning.

Wilson wist zijn eerste ronde op zondag in 65 slagen af te ronden en zijn tweede ronde ging hij rond in 67 slagen. Zijn voorsprong in de ochtend was 1 slag en hij had maar 6 minuten rust tussen de twee ronden in. “Ik had net nog tijd om een broodje met kip te halen en een doosje met nieuwe golfballen uit mijn locker”, aldus Wilson.

De Zuid-Afrikaan Tim Clark en de Amerikaan Steve Marino eindigden met 14-onder par op de gedeelde tweede plaats. Wilson mag vanwege zijn overwinning later dit jaar in april in de Masters spelen en daar is hij erg blij mee. “In 2001 was ik daar nog als toeschouwer en nu speel ik er zelf in mee, dat is toch wel erg leuk”.

Wilson won eerder in 2007 het Honda Classic en twee jaar later nog een toernooi in Mexico maar dieoverwinning telde niet mee als invitatie voor de Masters.