PGA Tour – Jonathan Byrd wint na play-off het Hyundai Tournaments of Champions

10-01-2011-jonathanbyrdRobert Garrigus had het op zaterdag al aangegeven, volgens hem kwam de winnende score op 24-onder par te liggen en dat klopte. Helaas voor hem werd hij in een play-off uitgeschakeld door Jonathan Byrd (foto) die er met de overwinning vandoor ging.

De twee waren na 4 ronden op 24-onder par geëindigd en moesten daardoor een play-off spelen. De eerste play-off hole, hole 18, werd door beide met dezelfde score gedeeld. Op de volgende play-off miste Garrigus een putt van minder dan een meter om de play-off te verlengen.

Garrigus eindigde zijn ronde met een putt voor eagle op de 18e. Hij lag in tweeën op de green wat maar een aantal spelers lukte op zondag. Jammer voor hem miste hij zijn eagle putt die hem direct de overwinning had kunnen geven. Jonathan Byrd ging op zondag rond in 67 slagen net als Garrigus. Hij wist 12 van de 15 fairways te raken, sloeg 16 van de 18 greens en gebruikte maar 29 putts.

Graeme McDowell eindigde na een ronde van 62 slagen op 23-onder par. Carl Petterson, eerder in het toernooi nog gedeeld leider, eindigde met 20-onder samen met Steve Stricker op de gedeelde 4e plaats.

Op zondag was hole 5 de makkelijkste hole, en hole 1 werd als moeilijkste ervaren, daar werden meer bogeys dan pars genoteerd.

Voor Byrd werd het zijn 5e overwinning, hij won in 2002 het Buick Challenge, in 2004 het B.C. Open, in 2007 het John Deere Classic en in 2010 het Justin Timberlake Shriners Hospitals for Children Open.