European Tour – Aardige cheque voor Tim Sluiter, Louis Oosthuizen wint na play-off

09-01-2011-oosthuizenTim Sluiter heeft zijn eerste prijzengeld kunnen incasseren. De als enige overgebleven Nederlander in het Africa Open wist met een eindscore van 6-onder par op de 38e plaats te eindigen en dat was goed voor een cheque van 6700 euro. De overwinning was voor Louis Oosthuizen, die het toernooi won na een play-off.

Het debuut van de 21-jarige Sluiter is dus goed afgelopen. Met 286 slagen (-6) sloot hij het toernooi af. Op zondag wist hij 4 birdies te maken, maar moest hij helaas ook 2 bogeys noteren.

De toernooioverwinning ging naar een Zuid-Afrikaan en wel Louis Oosthuizen. Hij was net als de Spanjaard Manuel Quiros en de Engelsman Chris Wood op 16-onder par geëindigd. De drie moesten dus een play-off spelen. Een birdie voor Oosthuizen op de eerste extra hole bracht hem de overwinning.

Floris de Vries, de tweede Nederlander in het toernooi, wist na zijn ronde op vrijdag de cut niet te halen. Sluiter en De Vries blijven in Zuid-Afrika want volgende week wordt in Johannesburg het Joburg Open gespeeld.