PGA Tour – 9 man pakken de leiding in Northern Trust Open

18-02-2011-mickelson

18-02-2011-mickelsonNegen man hebben na de eerste ronde van het Northern Trust Open de leiding genomen. Een aantal spelers kon hun eerste ronde niet uitspelen maar zij zijn geen bedreiging voor de leiders. John Senden, Martin Laird, Robert Allenby, Spencer Levin, Aaron Baddely, Ben Martin, Bill Haas, Carl Pettersson en JB Holmes staan met 4-onder aan de kop van het klassement.

De longhitter Bubba Watson begon zijn ronde met een tapin voort eagle maar daarna wist de Amerikaan bijna alleen maar bogeys te maken en met 76 slagen +5 trok hij zich terug uit het toernooi. De hoogst genoteerde speler in het toernooi, de linkshandige Phil Mickelson (foto), opende met een ronde par en deelt daarmee de 40e plaats.

Wie ook een goede start had is Padraig Harrington. De Ier staat met 3-onder par op 1 slag verwijderd van het negental. Harrington deelt met de bijna 48-jarige Vijay Singh, Brian Davis, Fred Couples, Luke Donald en Peter Tomasulo de 10e plaats.

De laatste overwinning voor Allenby dateert van al weer 10 jaar terug op de PGA Tour. Hij won toen ik een play-off met 6 man het toernooi.