Het eerste golfnieuws

PGA European Tour 3 rd Level Winter Series: Uhlenbeck beste Nederlander

ImageNa de eerste dag van de PGA European Tour 3 rd Level Winter Series heeft van de Nederlanders Hiddo Uhlenbeck de beste score neergezet. In Alicante, Spanje, kwam hij tot een ronde van 76 slagen (+4). Uhlenbeck maakte op zijn derde en vierde hole op GC Villa Martin een dubbel bogey en de rest van de baan speelde hij in par. Op dezelfde baan kwamen Brian Schutz, Joost Steenkamer, Arnoud van Opijnen en John Boerdonk in actie. Schutz (foto) kwam met 78 slagen van de baan, een tripple bogey op de 14e kostte hem een aantal dure slagen. Na een goede drive kon hij de par 5 gemakkelijk in twee?n halen, maar zijn tweede slag vloog over de green heen en kwam in een lege waterhindernis tot stilstand. Hij kwam daar niet goed uit en na een strafslag en een drieputt kon hij een 8 op zijn scorekaart zetten.

Joost Steenkamer ging rond in 79 slagen, John Boerdonk had voor de lastige baan 80 slagen nodig en Opijnen 83! De beste score op deze baan kwam op naam van Olafur Sigurdsson met 72 slagen.

Op GC Ramblas kwam alleen de Nederlander Bryan Seton in actie, hij eindigde met 81 slagen zijn ronde. De beste score op deze baan was van de Deen Soeren Hansen.

Op de derde golfbaan La Finca deden drie Nederlanders mee. Rinus van Blanker, Dirk Schattenkerk en Michel Schrauwen kwamen met 82, 83 en 85 slagen van de baan. De Zweed Niklas Bruzelius kon nog een 73 maken en dat was de beste score op La Finca.

De scores zijn niet extreem laag, maar de banen zijn dan ook niet erg gemakkelijk. In de ochtend werd door de meeste spelers in regenpak gespeeld en dit had niets met regen te maken maar meer met de kou. Pas later in de ochtend ging de temperatuur omhoog en kon men zich weer gemakkelijker bewegen.