Het eerste golfnieuws

Buick Invitational: Woods weer oppermachtig

ImageHet is bijna niet te geloven dat Tiger Woods een aantal maanden uit de roulatie is geweest vanwege een operatie aan zijn knie. Met grote overmacht (-16) won hij het Buick Invitational en de cheque van 810.000 dollar.

Met een laatste ronde van 4-onder par, 68 slagen won hij het toernooi met 4 slagen verschil op de nummer 2 Carl Petterson.

Mickelson was eveneens verbaasd over het goede spel van Woods: “Ik sloeg mijn drive regelmatig verder dan Woods, alleen hij hield hem op de fairway en ik niet. Hij maakte vandaag gewoon geen fouten en hij blijft een speler waar je met plezier naar kan blijven kijken”, aldus Mickelson. Mickelson eindigde met een ronde van 72 slagen op -10 en de gedeelde 4e plaats.

Voor het publiek was het ook een van de mooiste combinaties om naar te kijken, de flight van Woods en Mickelson. Er zaten zelfs een aantal toeschouwers in bomen om maar niets te hoeven missen van het spektakel.

Op de vierde hole sloeg Mickelson zijn bal rechtstreeks het publiek in en raakte daar Brian Freymueller, politieagent uit San Diego. De man zelf vond het jammer dat de bal niet richting green stuiterde, hij hield aan het incident overigens wel een bult op zijn been over.

16 onder:
Tiger Woods
12 onder:
Carl Pettersson
11 onder:
Brad Faxon
10 onder:
Arron Oberholser
Briny Baird
Phil Mickelson