Het eerste golfnieuws

Persoonlijk drama voor 17-jarige Tryon

ImageTy Tryon die met zijn 17 jaar de jongste speler is met een kaart voor de PGA Tour kampt met gezondheidsproblemen. Hij wordt geplaagd door keelproblemen en zal waarschijnlijk zijn amandelen moeten laten verwijderen.

De ellende begon vorig jaar november op de PGA Qualifying School, waar hij desondanks een kaart voor de Tour wist te verdienen. Vorige maand toen hij op het Bay Hill Invitational speelde, kwamen de verschijnselen terug.

Het is onduidelijk wanneer het talent weer kan spelen. Tryon?s manager zegt dat het op dit moment het belangrijkste is om hem weer helemaal gezond te krijgen zodat hij weer full time kan spelen. Sinds het Bay Hill Invitational heeft hij geen volledige ronde meer kunnen spelen. Hij wordt wekelijks getest op de ziekte die in sommige gevallen maanden kan duren.

Een drama dus voor de jonge speler die in juni 18 wordt en dan aan alle toernooien op de Tour mag deelnemen. Tryon heeft door de combinatie van zijn ziekte en zijn golf ook van school moeten veranderen. Hij zit nu op een middelbare school die is aangepast aan leerlingen met een onregelmatig programma.