Patrick Cantlay wint het Memorial Tournament Joost Luiten eindigt als 62e

Hij gaf zelf al aan dat zijn ijzerslagen niet optimaal waren tijdens zijn optreden in het Memorial Tournament. Joost Luiten had vaak goede afslagen maar miste dan de green links of rechts en dat kostte hem veel slagen. Met een eindscore van +3 eindigde hij in het toernooi op de gedeelde 62e plaats. Toch kan Luiten terugkijken op een toernooi waar hij wel de cut wist te halen en onder andere Rory McIlroy niet. Hij zal nu gaan trainen om straks over twee weken in het BMW Championship in Duitsland alles weer op orde te hebben.

Tiger Woods wist uiteindelijk wel weer zijn swing te vinden en met 67 slagen, zijn laagste tijdens deze wedstrijd, klom hij naar de gedeelde 9e plek met een eindscore van 9-onder par. Hij ziet zijn optreden in het US Open over een aantal weken dan ook met een goed gevoel tegemoet.

De Duitser Martin Kaymer leek op weg naar uiteindelijk weer een nieuwe overwinning maar faalde op de laatste dag. Hij ging als leider de laatste ronde in maar een ronde van hem van 72 slagen lioet hem op 15-onder eindigen en daarmee werd hij derde.

De Australiër Adam Scott werd tweede in het toernooi op 17-onder par. De winnaar, de amerikaan Patrick Cantlay, verraste iedereen door op de laatste dag in 64 slagen rond te gaan en daarmee als eerste te eindigen. Het was niet de laagste ronde van het toernooi die kwam op naam van Justin Rose die op de tweede dag met 63 slagen de baan af stapte. De Engelsman eindigde uiteindelijk met 8-onder gedeeld 13e.