Equipment nieuws

Oranje is het nieuwe wit; Seed Golf komt met nieuwe golfbal

Seed Golf brengt een spetter van kleur naar fairways over de hele wereld met de lancering van zijn nieuwe SD-01 OrangeAF ballen.

Opgericht in 2017, verkoopt het in Ierland gevestigde bedrijf eersteklas golfuitrusting rechtstreeks aan consumenten tegen een aanzienlijk lagere prijs dan andere premium merken – en het aanbod heeft een opvallende oranje upgrade gekregen.

Levendig, zichtbaar en – het beste van alles – met dezelfde hoge prestaties als de populaire witte ballen van het merk, is OrangeAF perfect voor spelers die durven anders te zijn.

Ondanks statistisch gezien te concurreren met de premium ballen op de markt, worden de ‘The Pro One’ OrangeAF ballen van Seed verkocht voor slechts £30 per dozijn – hetzelfde als hun kleurloze tegenhangers.

De ballen zijn een opvallende variatie op de derde generatie SD-01, een verfijning van het oorspronkelijke kenmerkende product van Seed. Met een ultradunne urethaanbekleding en de unieke ‘SeedSpeed’-kern is de driedelige bal ontworpen om controle, responsiviteit en afstand te maximaliseren zonder de bank te breken.

Net als alle ballen van Seed Golf kunnen packs OrangeAF individueel worden gekocht of via de aanpasbare abonnementsservice van het merk, waarmee klanten gemakkelijk kunnen overschakelen tussen verschillende Seed-ballen op elk gewenst moment.

Dean Klatt, oprichter en CEO van Seed Golf, zei: “De klassieke witte bal zal altijd iconisch zijn in golf, maar steeds meer moderne spelers willen een beetje anders zijn, en dat is waar onze OrangeAF-ballen binnenkomen.

“Met een oranje bal krijg je dezelfde kwaliteit die we nastreven in al onze producten – dat wil zeggen, prestaties die net zo goed zijn als je ergens op de markt zult vinden – met de toegevoegde voordelen van zichtbaarheid zowel vanaf de tee als in langer gras.”

Naast een assortiment onderscheidende golfballen en kleuren om uit te kiezen, produceert Seed golftassen, handschoenen, hoofddeksels, tees en puttingmatten.

Voor meer informatie over Seed Golf en om te kopen, klik hier.