Oranje-golfsters nog in spoor leiders Big Green Egg Open

Op de tweede dag van het Big Green Egg Open golftoernooi werd het kaf van het koren gescheiden. Nog twee van de zes gestarte Nederlanders zijn in de running voor een topklassering in Arnhem, waar bekende (ex-)sporters als Fatima Moreira de Melo en Roy Meyer wat golf betreft ook de smaak te pakken kregen.

Op een druilerige donderdag moest Dewi Weber, de beste Nederlandse na de eerste dag, ten opzichte van de leiders wat terrein prijsgeven. De Amerika woonachtige en spelende Groningse slaagde er niet in om de goede score van gisteren te ‘kopiëren’ en zakte door een ronde van 74 slagen (+2) uit de top-3 weg. Het verschil met de leiders Stephanie Kyriacou en de Finse Sanna Nuutinen bedraagt evenwel niet meer dan vijf slagen, dus is er met nog 36 holes te spelen geen vrouw overboord.

Aanvallen

Ook Pasqualle Coffa kwam vandaag in de ‘plus’ terecht (73 slagen), maar bleef wel in de top-15 staan. ‘Ik dacht even in de baan dat de score me een stuk zou terugwerpen, maar het bleek in de praktijk wel mee te vallen’, aldus de goedlachse Brabantse. ‘Het ging wat stroever dan gisteren, vooral op de eerste negen holes. Ik kreeg niet veel kansen op birdies, omdat de slagen naar de green te ver van de vlag eindigden. Het blijft een tricky baantje. Ik hoop morgen iets meer te kunnen aanvallen.’

Voor Zhen Bontan, Romy Meekers en de amateurs Anne-Sterre den Dunnen en Lauren Holmey viel helaas het doek vandaag. Zij zijn er morgen niet meer bij. Wel een twintigtal jong Nederlandse talenten, die in de Player’s Experience aan de zijde van de Europese toppers mogen meespelen.

Fatima Moreira de Melo & Roy Meyer

In de schaduw van de Europese toppers leren deze week bij het Big Green Egg Open twee (ex-)topsporters golfen. Oud-hockeyster Fatima Moreira de Melo en judoka Roy Meyer berichten daar zelf ook nog eens over in een dagelijkse vlog. ‘Ik heb niet meer de spieren die Roy heeft en het lichaam is wat tanende, maar het is heel leuk om het golf nu op te pakken’, aldus de oud-international, die tegenwoordig onder meer als model en tv-presentatrice (RTL Boulevard) aan de weg timmert. Meyer, de sympathieke topsporter van 100+ kilo, timmerde er op de eerste dag van het toernooi al flink op los met de driver. ‘Maar de volgende keer wat rechter’, grapte de judoka.

 

Dagelijkse liveshow

Omdat er vanwege de coronamaatregelen weinig publiek aanwezig kan zijn om de Nederlandse speelsters en talenten aan te moedigen, kunnen de fans via GOLF.NL Live toch online getuige zijn van wat er 4 dagen lang op de Rosendaelsche Golfclub gebeurt: www.golf.nl/biggreeneggopenlive.

Foto: Pasqualle Coffa in actie op de tweede dag van het Big Green Egg Open op de Rosendaelsche Golfclub in Arnhem. (Foto: Yannick Shurwanz/Yellow Jersey)