Dewi Weber klopt aan de deur in Big Green Egg Open

Op de eerste dag van het Big Green Egg Open golftoernooi in Arnhem kwamen de Nederlandse golfsters goed voor de dag. Dewi Weber meldde zich zelfs al in de voorste rijen.

Niet bepaald onder ideale weersomstandigheden werd vanochtend om 08.00 uur op de Rosendaelsche Golfclub een begin gemaakt met de eerste editie van het Big Green Egg Open. Maar de regen stond goed golf en lage scores niet in de weg.

Beginnend professional Zhen Bontan nestelde zich zelfs brutaal in de top-15. De 23-jarige Utrechtse, sinds een jaar professional, speelde geconcentreerd en goed op de Veluwse bosbaan. Heel even deelde ze zelfs tijdens haar ronde de leiding. Een bogey op de laatste hole zette weliswaar haar gezicht heel even op onweer, maar niet veel later kon ze toch nagenieten van haar ronde in 71 slagen (-1). ‘Onder par, dan weet je dat je oké zit”, aldus de speelster van De Pan. ‘Ik wil deze week gewoon lekker spelen en dan zien we wel wat eruit komt. Het doel is de cut te halen.’ Diezelfde score werd later op de dag geëvenaard door Pasqualle Coffa, die op de allerlaatste hole nog onder par dook. Ook de amateurs Lauren Holmey en Anne-Sterre Den Dunnen (beide +1) konden terugkijken op een goede eerste ronde. Alleen Romy Meekers (+5) had vandaag niet de start die ze zichzelf had voorgesteld.

Dewi Weber

De Nederlandse afvaardiging wordt na de eerste 18 holes evenwel aangevoerd door Dewi Weber, die maandag arriveerde uit Amerika, nog een dag op haar bagage én golfclubs moest wachten, maar vandaag zich al helemaal thuis leek te voelen op de Rosendaelsche. Na een ronde in 69 slagen deelt ze derde plaats met drie slagen achterstand op de Australische Stephanie Kyriacou. ‘Ik speelde goed, putte goed, al kan dat zeker nog iets beter, maar ik maakte goed gebruik van de kansen die ik kreeg. Voor morgen hoop ik eigenlijk op hetzelfde.’

Morgen wordt vanaf 08.00 uur de tweede ronde gespeeld. Daarna volgt een schifting en valt ongeveer de helft van het deelnemersveld (126 deelnemers) af.

Kijk voor de scores van de eerste dag hier.

Over het Big Green Egg Open

Het Big Green Egg Open (30 juni-3 juli) is een van de 27 toernooien op de kalender van de Ladies European Tour (LET) met een bijzonder format en een prijzengeld van 200.000 euro. Het toernooi gaat over 4 dagen en 72 holes. Op de laatste twee toernooidagen, wanneer de spanning toeneemt, spelen 30 jonge golftalenten mee in de flights met de beste Europese topgolfsters die op de Rosendaelsche Golfclub om de titel strijden. Dankzij deze Players Experience krijgen de jonge talenten de kans om ervaring op te doen op het allerhoogste niveau en zich direct te meten met de top. Zo’n spelvorm is in geen enkele sport mogelijk en maakt golf zo uniek. Het Big Green Egg Open wordt georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie.

Toernooiwebsite

Foto: Dewi Weber tijdens de eerste ronde van het Big Green Egg Open. (Foto: Tristan Jones/LET)