Opmars van Lars van Meijel in Qater Masters Joost Luiten derde!

Lars van Meijel heeft een flinke opmars gemaakt in het klassement van het Qater Masters! Met 70 en 66 slagen klom de 25-jarige (foto) naar de gedeelde 14e plaats en staat hij op 6-onder. Joost Luiten wist eveneens zijn tweede ronde onder par binnen te brengen, met 68 slagen, en kwam daardoor op 9-onder par. De 34-jarige Luiten deelt nu de derde plaats en staat op slechts 1 slag van de leiders Andy Sullivan en Jorge Campillo. De Engelsman had 66 slagen net als de Apanjaard.

Het toernooi was helaas voorbij voor Darius van Driel. Met twee ronde van 73 slagen had hij 5 slagen teveel om er in het weekend ook bij te mogen zijn. Luiten kwam tot het maken van drie birdies op de tweede dag en maakte geen bogeys. Van Meijel wist 6 birdies te maken en had 1 bogey. Van Driel maakte naast een dubbel bogey ook nog eens drie bogeys en 4 birdies.

Luiten deelt de derde plek samen met Alexander Bjork, Marcus Kinhult, Romain Langasque en Oliver Fisher.

De 18-jarige Deen Nicolai Højgaard die na de eerste ronde nog de leiding nam zakte na een tweede ronde van 71 slagen terug naar de gedeelde 8e plaats. Hij wisselde 3 bogeys met 3 birdies af.

Thomas Pieters en Thomas Detry wisten beiden de cut te halen en staan nu met 6 en 4-onder par op de gedeelde 14e en 29e plaats.

Joost Luiten tweede na eerste ronde Qatar Masters en DQ Pepperell