Mooie derde plek voor Max Albertus in Pro Golf Tour event

Max Albertus heeft een zeer goed toernooi gespeeld op de Pro Golf Tour. In Marokko wist hij na drie ronden met 69, 70 en 72 slagen op de gedeelde derde plaats te eindigen in het Open Royal Golf Anfa Mohammedia. Ruben van Uden wist in het toernooi ook de cut te halen en werd met 75, 71 en 75 slagen 40e in het toernooi.

Albertus eindigde met 3-onder op slechts 1 slag van de later winnaar en amateur en Duitser Nick Bachem. Deze moest in een play-off spelen tegen de Schot Christopher Maclean. De laatste pakte het prijzengeld van 5000 euro omdat je als amateur dat helaas nog niet mag incasseren. Albertus verdiende 2500 euro in Marokko.

Eerder misten de Nederlanders Dylan Boshart (+5), Jim Vartak de Heij (+11), Berry Jole (+12) en Mitchell Schoorl (+20) de cut in het toernooi.

Mohammedia / Marokko – “Ongelofelijk! Ik kan het helemaal niet geloven.” Amateur Nick Bachem was verrast nadat hij het grootste succes van zijn toernooicarrière tot nu toe in Marokko had gehaald. Al op de eerste dag van de Open Royal Golf Anfa Mohammedia, had de topamateur overtuigd met een perfecte 67 met vijf birdies op de par 72 baan op Bahia Golf Beach en nam de leiding.

“Ik had nooit gedacht dat ik aan het eind vooraan zou staan”, zei de kampioen. Maar hij had ook de traditionele Par-71 baan Royal Golf Anfa Mohammedia goed onder controle, en liet zijn kwaliteiten zien in het maken van 71 ronde op de tweede dag op de uitstekende greens. Veel wind op de laatste dag zorgde voor een score van 72 slagen. De Scot Christopher Maclean verloor op de eerste play-off hole na een drive het bos in en had hij geen kans meer op par. Nick Bachem slaagde moeiteloos na een goede afslag  waardoor de Duitser de winnaarsbeker kon accepteren.

Voor Nick Bachem is de titel een extra motivatie voor zijn plannen voor de toekomst: dit jaar staat hij nog steeds aan de start als amateur en speelt hij voor de Marienburger Golf Club in de 2e Bundesliga, maar aan het einde van het jaar wil hij overschakelen naar professioneel golf. “Dat is mijn plan en ik hoop natuurlijk dat ik in de komende weken kan bewijzen dat ik de professionals daadwerkelijk kan bijhouden.”

Misschien kan hij dat de komende week doen als van 10 tot 12 maart het Open Bahia Golf Beach op de toernooikalender van de Pro Golf Tour 2020 staat.  Alle resultaten van het toernooi zijn te vinden op www.progolftour.de.