Ook Jose Maria Olazabal en Bryson DeChambeau in Abu Dhabi

10-05-2011-olazabal

07-08-2009-olazabalDe winnaar in 2015 Gary Stal, het Spaanse icoon José María Olazábal (foto) en de Amerikaan Bryson DeChambeau en de in vorm verkerende Seung-Su Han zullen deze week allemaal deelnemen aan het wereldkampioenschap net als Joost Luiten op de Abu Dhabi Golf Club. Ook Martin Kaymer, die het toernooi drie keer won, bevestigde ook samen met Li Haotong en Branden Grace zijn deelname.

Het toernooi waar 126 man in meespelen heeft ook namen als Tommy Fleetwood, World Number One Dustin Johnson, viervoudig winnaar, Rory McIlroy de Olympisch gouden medaillewinnaar Justin Rose, 2016 Open kampioen en Olympisch zilveren medaillewinnaar, Henrik Stenson en Olympisch bronzen medaillewinnaar Matt Kuchar naar izh toe kunnen trekken.

15 04 2016 dechambeauDe vierentwintig jaar oude Bryson DeChambeau (foto) creëerde krantenkoppen over de hele wereld toen hij de vijfde golfer in de geschiedenis werd die zowel het NCAA Division I kampioenschap als de Amerikaanse Amateur won in hetzelfde jaar. DeChambeau is nu geen onbekende meer met het spelen met de profs, zijn eerste professionele overwinning behaalde bij het DAP-kampioenschap, wat hem op zijn beurt weer een PGA Tour-kaart gaf voor het seizoen 2017.

DeChambeau verraste de Abu Dhabi-menigte in 2016 met een verbluffende 8-onder 64 op de eerste dag om de leiding te nemen. De Amerikaan ging in het weekend in als gedeeld tweede samen met Rory McIlroy maar zag Rickie Fowler toch er met de overwinning vandoor gaan.

“2018 wordt een enorm jaar voor mij en spelen in Abu Dhabi is een geweldige plek om te beginnen”, vertelde de jonge Amerikaan. “Het veld ziet er erg sterk uit, dus ik kijk ernaar uit mezelf te meten tegen enkele van de beste spelers ter wereld.”