Onderhoud en management Delhi Golf Club naar Troon 

New Delhi, India: (27 januari 2021) – Troon is geselecteerd om het onderhoud van de golfbaan bij de beroemde Delhi Golf Club in India te beheren. Ben McLean, een nieuwe manager van de golfbaan, is aangesteld om de betrokkenheid van Troon te leiden en toezicht te houden op verbeteringsprojecten, waaronder het verbeteren van de golfbaan.

Met een achtergrond die gespecialiseerd is in de turfindustrie, inclusief internationale ervaring met zowel warme als koele grassoorten, past zijn aanstelling bij Delhi Golf Club voor beide partijen. Ben heeft gestudeerd aan het Sports Turf Institute in Nieuw-Zeeland en heeft vervolgens gewerkt op een aantal vooraanstaande golflocaties, waaronder de Royal Sydney Golf Club in Australië en het beroemde Belfry Hotel & Resort in het VK, voordat hij assistent-manager werd bij de beroemde Brookwater Golf & Country Club in Brisbane, Australië.

Ben komt uit Nieuw-Zeeland en is de laatste van Brookwater Golf & Country Club die zich in het buitenland begeeft en zijn expertise en Troon-ervaring deelt. Brookwater Golf & Country Club is een broedplaats geweest voor veel van Troon’s slimste agronomen, waaronder Troon’s SVP van Agronomy Dave Nicholls, Troon International’s SVP of Agronomy and Construction Robin Evans en Director of Agronomy David Lunardelli, evenals Clinton Southorn, de Group Director of Agronomy tegenover Abu Dhabi Golf Club, Saadiyat Beach Golf Club en Yas Links Abu Dhabi.

 “We zijn verheugd de expertise van Troon aan boord te hebben bij de Delhi Golf Club en heten Ben welkom bij het team”, aldus de heer Manjit Singh, president van de Delhi Golf Club. “Ben’s ervaring, aandacht voor detail en ongelooflijke werkethiek zullen van onschatbare waarde zijn bij het ontwikkelen en verbeteren van de golfbaan en deze naar een hoger niveau te tillen op mondiaal niveau.”

Delhi Golf Club heeft de steun van Troon ingeroepen om deel te nemen aan een uitgebreid verbeteringsproject om de aangeboden 27 holes naar een hoger niveau te tillen en met een focus op verbeterde speeloppervlakken en de ervaringen van golfers. De 18-holes Lodhi-baan met kampioenschappen staat bekend als een van de beste in India.

Mark Chapleski, President van Troon International, reageerde op de laatste benoeming: “Delhi Golf Club heeft al een indrukwekkende reputatie in India, maar het heeft het potentieel om een ​​golfbestemming van wereldklasse te worden en Troon kijkt er enorm naar uit om te werken aan de ontwikkeling van zijn agronomische reputatie geleid door Ben naast het personeel dat momenteel aanwezig is. “

Delhi Golf Club is nu de derde golfbaan waarmee Troon International in India samenwerkt, na de benoeming tot Karnataka Golf Association in 2019 en Prestige Golfshire Club, die al meer dan zeven jaar deel uitmaakt van de Troon-familie.

Bezoek www.delhigolfclub.org voor meer informatie over de historische Delhi Golf Club.