DP World Tour

Omega European Masters: Thriston Lawrence leidt en Van Driel en Luiten gedeeld 12e

De Nederlanders Darius van Driel en Joost Luiten hebben allebei nog zicht op een overwinning in het Omega European Masters. De twee staan met 10-onder op 7 slagen afstand van de leider, de Zuid-Afrikaan Thriston Lawrence (foto).

Daan Huizing en Wil Besseling staan wat lager in het klassement in Zwitserland. Met -5 en -4 delen zij de 51e en 59e plek.

Luiten wist van de Nederlanders tot nu toe de laagste ronde van het toernooi te maken, namelijk 65 slagen op de eerste en derde dag van het toernooi. Van Driel kwam daar nog het dichtst bij, hij liet op de eerste en tweede dag, 66 slagen noteren.

Besselings score had makkelijk twee slagen lager kunnen zijn. Op de 14e hole sloeg hij zijn tweede slag naar de par 5 over de green out-of-bounds en dat werd een dubbel bogey.

Matt Lawrence staat op de tweede plaats en zal zondag in de laatste groep zitten, terwijl Scott Jamieson uit Schotland en Richard Mansell uit Engeland vier slagen van de leider verwijderd zijn.

Lawrence heeft een voorsprong van drie slagen wanneer hij de finaleronde ingaat op de Crans-sur-Sierre Golf Club.

Het kan voor Wallace zijn tweede DP World Tour-titel van het seizoen worden maar dan moet hij eerst wat slagen goed maken op de leider.

Joost Luiten start uitstekend in Zwitserland met een gedeelde 5e plaats