Omega European Masters: sterke opening van Darius van Driel waar James Morrison leidt

Met 67 slagen en drie onder par is Darius van Driel het Omega European Masters in Crans Montana in Zwitserland begonnen. De 32-jarige Nederlander maakte op de golfbaan van de Crans-sur-Sierre Golf Club vijf birdies en twee bogeys. Met 3-onder deelt hij de 19e plek en heeft hij 7 slagen achterstand op de leider de Engelsman James Morrison (-10). De bogey op 18e zorgde er uiteindelijk voor dat hij zijn ronde niet onder de 60 slagen wist te volbrengen maar het werd wel een nieuw baanrecord!

De Nederlandse Amerikaan Johannes Veerman, vorige week nog winnaar op de European Tour, begon met 68 slagen (-2) het toernooi.

Lars van Meijel en Wil Besseling hadden met par en +1 een andere opening in Zwitserland. Zij zullen aan de bak moeten op vrijdag.

Robin Sciot-Seigrist en Marcus Armitage kwamen met 7-onder nog redelijk in de buurt van Morrison. Andy Sullivan en Dean Burmester staat met 6-onder gedeeld 4e. Onze zuiderburen Nicolas Colsaerts en Thomas Detry staan gedeeld 6e na 65 slagen op donderdag.

De amateur Mauro Gilardo kreeg een invite om mee te spelen in dit European Tour event. De 21-jarige zal wel niet een al te best gevoel eraan overhouden na 83 slagen op donderdag (+13). Hij staat nu laatste in het klassement.