B-NL Challenge Trophy: Mike Toorop en Daan Huizing onder par de rest erboven

Mike Toorop en Daan Huizing zijn de twee Nederlanders die hun eerste ronde onder par binnen wisten te brengen. Met 5 en 3-onder par eindigden de twee hun ronde op de golfbaan van The Dutch in Spijk. De golfbaan was zeer goed geprepareerd met rough waar het je liefst niet in wil liggen. Veel spelers ondervonden ook veel last van de stevige wind die over de golfbaan waaide en de supersnelle green. Zo maakte de Amerikaan Michael Murray een 4-putt op de 7e.

De overige Nederlanders hadden een matige tot slechte start in het Challenge Tour event. Davey Porius wist met +1 op de gedeelde 72e plaats te komen, een ronde onder par is morgen noodzakelijk. Ook de amateur Kiet van der Weele en de professionals Peter Melching en Robbie van West hebben met +2 toch echt een goede tweede ronde nodig. Voor Lars Keunen (+4), Koen Kouwenaar (+5) amateur Nordin van Tilburg (+7) en Dylan Boshart (+12) zal het moeilijk tot bijna onmogelijk worden om nog de cut te halen.

Toorop (foto) deelt met zijn 5-onder de derde plek en Huizing staat nu nog 13e.

Een van de ex European Tour spelers, de Italiaan Matteo Manassero opende met par het toernooi. Een oud winnaar van het KLM Open, de Fransman Romain Wattel, staat 108e met +3.

De 24-jarige Deen Marcus Helligkilde nam de leiding met 8-onder par. De Oostenrijker Lukas Nemecz volgt hem op 2 slagen afstand en Toorop, Robin Petterson en Andrew Wilson volgen met 5-onder op 3 slagen afstand.