Olazábal naar KLM Open – Clarke en De Vries trekken zich terug

06-09-2011-olazabal

06-09-2011-olazabalHilversum – José Maria Olazábal, de Europese Ryder Cup Captain 2012, speelt komende week in de 92ste editie van het KLM Open. Met twee majortitels, 23 European Tour titels en vier overwinningen op de US PGA Tour is de Spanjaard een van de meest succesvolle golfers uit de Europese golfgeschiedenis. Samen met landgenoot en goede vriend Seve Ballesteros vormde hij in de jaren negentig een onoverwinnelijk team in de Ryder Cup. Het KLM Open wordt van 8 tot en met 11 september gehouden op de Hilversumsche Golf Club.

Een van de 23 titels op de European Tour was het KLM Open in 1989. Aan deze overwinning op de Kennemer Golf & Country Club ging een negen holes play off vooraf, de langste in de geschiedenis van de European Tour. De twee hoogtepunten in de carrière van Olazábal zijn ongetwijfeld de Masters-titels die de Spanjaard in 1994 en 1999 op zijn naam schreef. Zeker de laatste was indrukwekkend daar hij net van reumatoïde polyartritis was hersteld.

Naast de talrijke overwinningen op de European Tour maakte Olazábal vanaf jonge leeftijd faam als vaste speler in het Europese Team in de Ryder Cup. In 1987 debuteerde hij op 21-jarige leeftijd om vervolgens aan zeven edities deel te nemen. Europa won daarvan vier keer. Na zijn carrière als speler bleef Olazábal betrokken bij de Ryder Cup als vice-captain in 2008 en 2010. Vorig jaar werd Olazábal verkozen tot captain van de Ryder Cup 2012, die in Amerika wordt gespeeld.

Ook de Deen Anders Hansen heeft zijn komst naar het KLM Open bevestigd. De nummer 24 van de wereld heeft drie European Tour titels op zijn naam staan en beleeft een spectaculair seizoen met een derde plaats in de laatste major van het jaar, het US PGA Championship, en vijf top-5 klasseringen op de European Tour.

Darren Clarke en Floris de Vries trekken zich terug

De Brits Open winnaar Darren Clarke heeft zich teruggetrokken voor het KLM Open. De Noord-Ier gaat gebukt onder zijn drukke schema en besloot daarom niet deel te nemen aan het toernooi in Nederland. Ook Floris de Vries heeft zich noodgedwongen moeten terugtrekken. De eerstejaars European Tour speler uit Apeldoorn kampt sinds enkele weken met een ribblessure waardoor hij niet voluit kan slaan.

Het KLM Open is onderdeel van de European Tour, wordt ondersteund door de partners KLM, Deloitte en ABN AMRO en georganiseerd door TIG Sports. Titelverdediger is de Martin Kaymer. Het KLM Open is een van de best bezochte meerdaagse sportevenementen van Nederland. Het prijzengeld in 2011 bedraagt €1,8 miljoen.